CHP Hatay için YSK önünde buluşuyor: 'Herkesi anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum'

CHP Hatay için YSK önünde buluşuyor: 'Herkesi anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum'
Hatay’da mazbatanın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararını açıklamadan AK Partili adaya verilmesi tartışma yarattı. Özgür Özel de yaşanan bu duruma karşı herkesi yarın için YSK önüne çağırdı.

CHP’de Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesi tartışma yaratmıştı. CHP yönetimi de Savaş'ın anketlerde önde olduğunu savunmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Lütfü Savaş'ın onayıyla birlikte bir alternatif geliştirilmesi durumunda seçimin alınabileceğini söylemişti. Sonrasında da CHP tarafından yapılan açıklamayla Savaş'ın adaylığı kesinleşmişti.

Ancak yerel seçimlerde çıkan sonuç istenileni sağlayamadı. AK Partili Mehmet Öntürk, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yüzde 44,48 oyla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Başa baş giden seçimde Öntürk, 346 bin 060 oy alarak, 342 bin 699 oy toplayan CHP'li rakibi Lütfü Savaş'ı geride bıraktı.

CHP YSK'ya itiraz etti, CHP'nin itirazı, İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. CHP'li heyetin bugün Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunacağı belirtildi. İtiraz tartışmaları sürerken, Mehmet Öntürk, sabah saatlerinde İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatasını aldı.

Özgür Özel: Herkesi YSK önüne çağırıyorum

Bunun üzerine CHP lideri Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla herkesi yarın YSK önüne çağırdı.

Özel, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Hatay'ın sandıktaki iradesine günlerdir masa başı oyunlarla müdahale edilmektedir.

Başvurularımız sonuçlanmadan ve YSK kararını açıklamadan siyasi baskılarla haksızca ve hukuksuzca mazbata verilmiştir. Bizler yarın saat 15.00’te YSK önünde olacağız.

Hatay'ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.