Özgür Özel’den “tasfiye” iddialarına yanıt!

Özgür Özel’den “tasfiye” iddialarına yanıt!
CHP lideri Özgür Özel, eski genel başkan Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimlerin yerel seçimler öncesinde partiden tasfiye edildiğine yönelik iddialara cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart 2024 yerel seçimleri için adaylarını açıklamaya devam ediyor. Son olarak İstanbul’un ilçelerinde aday gösterilen bazı isimlerin duyurulması parti içinde kriz yaratmıştı. Dördüncü dönem aday gösterilmediği için tepki gösteren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, partisinden istifa etmişti. İlgezdi, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği için tasfiye edildiğini iddia etmişti. Özgür Özel’den tüm bu gelişmelere ilişkin bir açıklama geldi.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “tasfiye yok” dedi. Eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin partiden uzaklaştırıldığı iddialarını da reddeden Özel, "Ne Alevi'nin ne Kürt’ün tasfiye olduğu yok.” diye konuştu.

Battal İlgezdi’ye yanıt

CHP lideri Özel açıklamasında partiden istifa eden Battal İlgezdi’nin “tasfiye” iddialarına şu sözlerle yanıt verdi: Battal Başkan, uzun süredir yaptığı göreve aday gösterilmemesinin verdiği üzüntüyle - ki bunu anlıyorum - meseleyi nesnel ve tarafsız değil, öznel bir yerden değerlendirmiş. 900 aday açıkladık. Çok sayıda Alevi aday gösterdik. Alevi adaylara bakması lazım. Hangi Kürt’ün tasfiye edildiğini görmüş? Böyle bir şey yok. Aksine kaygı ve endişeye sebebiyet vermeyecek listeler var. Ne Alevi'nin ne Kürt’ün tasfiye olduğu yok. Kendisi “Ben aday gösterilmedim” deyip bunun üzerinden değerlendirme yapmış. Birkaç gün sonra o değerlendirmelerden pişmanlık duyacağını düşünüyorum. Üzüntüsüne veriyoruz. Sonuçta değişim olması lazım.”

Bora Balcıoğlu örneğini verdi

Özgür Özel partiden Kılıçdaroğlu’na yakın olan isimlerin tasfiye edilmediğine dair örnekler vererek, ankette öne çıkan isimleri aday gösterdiklerine değindi. İstanbul Silivri’de Bora Balcıoğlu ve Bahçelievler’de Gülizar Emecan örneklerini dile getiren Özel, “tasfiye iddialarını aday listeleri yalanlıyor” dedi.

“Bursa ve Balıkesir’i nereye koyacağız!”

Özel’in o açıklamalarından satır başları:

“Kemal Bey’i en çok destekleyen iki arkadaşımızı Bursa ve Balıkesir’de aday gösterdik. Nereye koyacağız o zaman bu isimleri? İstanbul’da Kemal Bey’i destekleyen Bora Balcıoğlu, ankette önde çıktığı için aday gösterildi. Gülizar Emecan, Bahçelievler’in adayı, kongrede karşımızdaydı. Battal Bey’in aday gösterilmediği gün aday gösterilen 10 kişiden dördü kurultayda karşımızdaki isimdi. Bir tasfiye söz konusu değil. Bu iddiaları, yayınlanan aday listeleri yalanlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.