Pamukkale'de esnaf normalleşmeden memnun

Pamukkale'de esnaf normalleşmeden memnun
Pamukkale'de vaka sayılarının azaltılması üzerine koronavirüs tedbirlerine gevşetilme yapılması sonrası otellerde doluluk oranları yükseldi. Esnaf, durumdan memnun olduğunu belirtiyor.

Türkiye'nin önde gelen turizm merkezleri arasında yer alan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde de bulunan Pamukkale'de vaka sayılarının düşmesi sonucu koronavirüs kısıtlama ve tedbirlerinin kademeli olarak gevşetilmesi ile birlikte esnaf, aylar sonra müşteri kabul etti.

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ile birlikte bölgede yerli turist akınının meydana gelmesi beklenirken, işletmelerde hazırlıklar başladı. Hafta sonu için otellerde yapılan rezervasyonlar ile doluluk oranlarında da gözle görülür bir artış yaşandı.

Hava sıcaklığının da artmasıyla birlikte Pamukkale travertenlerine ziyarette bulunan turistler, bol bol fotoğraf çektirerek travertenlerin ve sıcak havanın tadını çıkardı.

Esnaf durumdan memnun

Öte yandan ilçe esnafı yaşanan hareketlilikten memnun. Aylar sonra müşteri kabul etmeye başlayan restoran sahibi Samim Tahra, "Bizim için müjde oldu. Aylardır beklediğimiz bu kararın alınması bizi çok mutlu etti. Cumartesi ve pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılması işlerimizi arttıracaktır. İnşallah vatandaşlarımız kurallara uymaya devam eder. Pamukkale dünya harikalarından biri. Pamukkale'nin eski günlerine döneceğine inanıyoruz. Esnaf ve turizmciler olarak yeni sezona hazırız. Hijyen-maske ve mesafe kurallarını yerine getirerek, hizmet vereceğiz. Herkesi Pamukkale'ye bekliyoruz" diye konuştu.

Esnaf Mehmet Kıvılcım da, "Kısıtlamalar gevşetildi. Özellikle hafta sonu daha çok ziyaretçi bekliyoruz. Tüm önlemleri alıyoruz. Tedbiri elden bırakmıyoruz. Pandemi dolayısıyla uzun süre kapalı kaldık. Paket servisi yaparak çalıştık. Yeni sezondan çok umutluyuz. Rus turistler yavaş yavaş gelmeye başladı. Rezervasyonlar da ciddi bir oranda arttı" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.