Parayı bastıran kurtuldu!

Parayı bastıran kurtuldu!
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kilıçdaroğlu, “Türkiye'de adalet öldü” dedi. FETÖ davasında askeri öğrencilerin 7 kez müebbete mahkum edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Parayı bastıran çıktı, siyasi gücü olan çıktı. Askeri öğrencilerin ne parası vardı, ne siyasi gücü vardı” diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Konuşmasına Enis Berberoğlu ve Eren Erdem'i anarak başlayan Kılıçdaroğlu, "Aramızda Enis Berberoğlu'nun olması gerekiyordu. Enis Berberoğlunun tutukluluğu yargının iflasını gösteriyor. Derhal oturup karar almaları ve Berberoğlunu serbest bırakmaları gerekiyor. Eren Erdem'in yazdığı kitapların tamamı FETÖ'nün ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmıştır. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmayacağım. Dava benim şahsi davam değil. Adalet istiyoruz, hakkı ve hukuku istiyoruz. Cübbeni çıkaracaksın geleceksin buraya sana nasıl ders verilir ben göstereceğim. Yargının içinde bulunduğu durum ortada. Her ortamda hakkı, hukuku savunacağım. Türkiye'nin geldiği durum budur. Hepinizin bu konuda son derece dikkatli davranması lazım. Adalet yok. Sanıyorlar ki baskı kurdukça, milletvekillerini hapse attıkça, tazminat davaları açınca biz geri adım atacağız. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmayız" dedi. 
Karikatür yayınlayacak
Türkiye'de adaletin olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Hukukun üstünlüğü yok diyoruz. ODTÜ'nün bir geleneği vardır. Mezun olanların ellerinde vermek istedikleri mesajlar vardır. Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biridir. ODTÜ'de öğrenci olmak ayrıcalıktır. Taşıdıkları pankartlarda hakaret yoktur, zeka vardır. O pankartların farkına varmak için de zeki olmak gerekir. Zeki değilsen ben ne yapayım? ODTÜ'lüler hiçbir zaman reis, başkan gibi laflar kullanmazlar. ODTÜ'nün özelliği Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olmasıdır. 13 yıl önce Penguen dergisi bir karikatur yayımlanıyor ve beraat ediyor aynı pankartı taşıyan ODTÜ öğrencileri tutuklanıyor bu nasıl yargı? Eleştiriye açık değil! Benim twitter hesabımdan bugün bu karikatür yayınlanacak. Hitler de böyleydi, Mussolini de böyleydi, eleştriye tahammül edeceksin. Ben bugün bütün Milletvekili arkadaşlarımdan istirham ediyorum, bu karikatürü yayınlasınlar. Benim twitter hesabımdan bu karikatür yayınlanacak!" açıklamasını yaptı. 
Darbenin olacağı biliniyordu!
15 Temmuz darbesinin olacağının bilindiği halde önlenmediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum; iki 15 Temmuz var. Bir halkın, iki sarayın 15 Temmuz'u var. Halk ve parlamento direnme hakkını kullandı. Başta CHP milletvekilleri olmak üzere, parlamento bomba altında sabaha kadar görevini yaptı!  Darbenin olacağı biliniyor, önlenmedi.Sonuçlarından yararlanıldı.Adil Öksüz adının televizyonlarda en yaygın şekilde ben dile getirdim.15 Temmuz akşamı Adil Öksüz gözaltına alındı.FETÖ'nün imamı olduğu 8 yıl önceden beri biliniyor. Sarayın 15 Temmuz'u ise, halkın direnme hakkını kendi çıkarları ve sarayın çıkarları için kullananların 15 Temmuzudur. Biz buna karşıyız. Ne zaman başladı, 20 Temmuzda. İki konuyu çok iyi halka anlatmamız lazım! İki konuyu çok iyi anlatmak gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
Kim buna izin veriyor?
15 Temmuz için TBMM'de araştırma komusyonu kurmak istediklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Meydanlarda     kutlama yapıyorlar, 250 kişinin kanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakasındadır. Sen başbakanlık müşavirisin. Polis değilsin, jandarma değilsin, komutan değilsin. Kim buna izin veriyor, nasıl izin veriyor, ne görüşüyorlar? Sarayın 15 Temmuzunun ne kadar karanlık olduğunu herkesin bilmesini istiyorum! Savcı soruşturma yapmak isteedi, darbe ile ilgili. Ne Hulusi Akar ne Hakan Fidan savcıya gidip ifade     vermedi. Ben 250 kişinin hakkını     savunmayacak mıyım? Soruşturmayı neden engelledin. Saray'ın 15 Temmuz'unun ne kadar karanlık olduğunu herkesin bilmesi lazım" diye konuştu. 
Adalet öldü
Türkiye'de adaletin öldüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Adalet öldü Türkiye'de. Askeri öğrenciler 7 kez müebbete mahkum edildiler. Parayı bastıran çıktı, siyasi gücü olan çıktı. Askeri öğrencilerin ne parası vardı, ne siyasi gücü vardı ve onlar içerde. Siyasi gücü olanlar,     parayı bastıranlar çıktı. Dolayısıyla bugün geldiğimiz geldiği noktayı da     anlatırsak FETÖ'nün en önemli     isimlerinden birisi Yeni Akit gazetesinde yazıyor" dedi. "Erdoğan da darbenin olacağını biliyordu, niye Marmaris'te saklanıyordu? Bir Cumhurbaşkanı     saklanır mı halkından?" diye soran CHP Lideri, "Darbeyi fırsata dönüştürmek için! FETÖ'nün siyasi ayağını     bulamadılar. Ancak FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı saraydadır"  açıklamasını yaptı. 

Bu seçim meşru değildir!
Anayasa değişikliği referandumunun meşru olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bu seçim, bu referandum tarihe mühürsüz seçim olarak girdi. Herkesin böyle bilmesi lazım. Bir yolsuzluk YSK tarafından onaylandı ve meşru olmayan bir zeminde anayasa değişiklikleri gerçekleştirildi. Ne Anayasa değişikliği referandumu, ne de bu seçimler asla ve asla meşru değildir! Sandık tek başına demokrasinin gerekçesi değildir. 82 Anayasası meşru muydu? Sizin yaptığınız seçim de meşru bir seçim değil. Eşit koşullarda yapılmıyorsa meşru olamaz, olmaz da zaten. YSK, görevini yapmadı. İçlerinde bir çete vardır demiştim, dava açtılar. Sizin çete olduğunuzu yargıda ispat edeceğim; burada olmasa bile yurtdışında ispat edeceğim" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.