Peki siz hiç değişmeyecek misiniz?

Peki siz hiç değişmeyecek misiniz?
Kurultay seslerinin her geçen gün daha da artan ve bu yönde imzaların toplandığını gördüğümüz Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer muhalefet partilerinin başarısızlıkları sadece Genel Başkan ve üst düzey yani bu partilerin MYK ya da PM’lerinin suçumu?

Kurultay seslerinin her geçen gün daha da artan ve bu yönde imzaların toplandığını gördüğümüz Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer muhalefet partilerinin başarısızlıkları sadece Genel Başkan ve üst düzey yani bu partilerin MYK ya da PM’lerinin suçumu?
Yani CHP’nin yıllardır sağlayamadığı başarı, HDP’nin hıng, mıng ve emanet oylarla ancak barajı geçmesi ve diğer partilerin yüzde onu ancak geçebilmesinin suçlusu sadece üst düzey yöneticilerin mi?
Bilmem ama bana kalırsa son olarak tren faciasından olduğu gibi bu ülkede her başarısızlığın sanki başarıymış gibi suçu başkalarına atarak kurtarma gibi bir alışkanlığı var..
Örnek mi?
Başkan adayı olan İnce’nin kendi köyünde bile tam oy alamadığı gibi İstanbul Esenyurt, Beylikdüzü, Ankara, Çankaya, İzmir Kordon, Adana, Mesin, Edirne ve Ardahan’ın da içinde bulunduğu tüm CHP İl ve İlçe Örgütlerinin başarısızlığının faturası sadece Kılıçdaroğlu ve CHP’nin üst düzeyi yetkililerine kesilmesi en güzel örnek değil mi?
Evet doğrudur.. Yaşanan başarısızlıkta ilk suçlanan geminin kaptanı, ordunun komutanıdır..
Bu bir kuraldır ve bu kural en çokta Japonya’da yerine getirilen namuslu bir iştir..
Ancak CHP’nin İl ve İlçe Başkanlarına, Meclis Üyelerine, Yerelde ki Yöneticilerine baktığınızda kellesi istenen CHP’nin üst çatısından çokta başarılı olmadıklarını görmek mümkün..
Yani süt dökmüş kedi misali suçlu arayacakların birazda kendilerine bakması ve her başarısızlıkta kendilerinin de tuzunun olduğunu görmeleri gerekmez mi?
Bilmem ama başta havuz medyası olmak üzere iktidarın onca yetki almalarına karşın hala kendilerine en büyük engel gördükleri CHP ve HDP’nin bitirilmesi operasyon/algılarının devam ettiği ve bu partinin alt/üst yöneticilerinin de kendi başarısızlıklarını kapatmak için suçlarını kapatıp suçu üste atmaları ne kadar doğru bir durumdur?
Yani yıllardır değişmezi olan HDP Ardahan İl Başkanı gibi CHP’nin İl Başkanı ve diğer sizin tanıdığınız CHP’li, MHP’li, HDP’li ve diğer muhalefet parti İl ve İlçe Başkanları, ‘ne kadar başarılılar ki üstleri başarısız olmuş?’ diye neden sorulmaz ki..
‘Haydi, o zaman hep birlikte istifa edelim, tüm muhalefetin ve kurultay isteyen CHP’nin İl Başkanları, ilçe Başkanları, Örgüt Sorumlular gelin Kılıçdaroğlu’nun da içinde olduğu hepiniz önce bir istifa mektubu yazın, genel merkeze sunun sonra hep birlikte kurultaya gidelim’ desek buna kaçınız uyar?
HDP ve diğer muhalefet partileri içinde aynı durum geçerli olsun mu?
Bilmem ama o yenemedikleri iktidar partisi başarılı olmasına karşın İl, İlçe hatta yönetimleri değişip, yerele gitmeye çalıştığı şu günlerde bu gidişle muhalefet yine kayıp edecek ve yine herkes bir birini suçlayacak diye korkarım..
İşte tam burada tüm yeni, mevcut, eski CHP’li, HDP’li ve diğer muhalefet partilerin İl, İlçe, Belde, Kadın, Gençlik teşkilat ve örgütlerine çağrımdır..
Ne iş yaptıkları bilinmeyen dernek başkanları gibi size de başkan desinler diye değil yıllardır bir yere götürmediğiniz partinizin baştan aşağıya yenilenmesi için delegelerinde içinde olduğu tüm teşkilat ve örgütler, ‘Sadece üze yönetim değil, bizde başarısız kaldık, istifa ediyoruz’ deyin bakalım..
Deyinde bu ülkede başarısızlığın ödülünün en namuslu yolunun istifa olduğunu herkese kanıtlayın ve yeni bir döneme imza atın..
Atında her başarısızlıkta başkasına suçu atıp, koltukta oturanları utandırın..
Evet var mı sizde o yürek?!.
Yani sizde değişecek misiniz?..
Haydi Sizi Görelim..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.