Pınar Gültekin için Demet Akalın'dan sonra Murat Övüç'ten de tepki çeken sözler

Pınar Gültekin için Demet Akalın'dan sonra Murat Övüç'ten de tepki çeken sözler
Sosyal medyada yayınladığı videolar ve fotoğraflarla üne kavuşan Murat Övüç'ten skandal sözler geldi. Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin hakkında paylaşımda bulunan Murat Övüç büyük tepki gördü. Demet Akalın'ın da sözleri tepki çekmişti.

Türkiye'de bir kadın daha eski sevgilisi tarafından öldürüldü. Cemal Metin Avcı'nın önce yakıp sonra üstüne beton döktüğü Pınar Gültekin için adeta öfke yağdı. ülke genelinde insanlar hüzne boğulurken sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ten skandal bir açıklama geldi. Övüç'ün sözleri kısa sürede sosyal medya gündemine otururken kullanıcılar tepki yağdırdı

Dilinizi tutun
Övüç yaptığı açıklamada, "Ne olacak bu kadınlar? 'Şiddete uğradık, tacize uğradık, bizi vurdular.' Tutun dilinizi. Kadın her zaman erkeğin bir adım gerisinde olmak zorunda. Şimdiki kadınlar maalesef ki adama saydırıyorlar, küfrediyorlar, gaza getiriyorlar. E erkekler de... Tabii ki şiddete karşıyım. Asla hiçbir kadın şiddete maruz kalmamalı. Herkes çizgisini bilmeli." ifadelerini kullandı.

Boğ, öldür, yak!
Öte yandan bir skandal açıklama da Demetin Akalın'dan gelmişti. Akalın dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Boğ! Öldür! Yak! Üstüne beton dök! Allah belanızı versin ya! O kadar iri ve uzun bir kızı nasıl sığdırdın varile? Beton dökmek ne ya?" ifadelerini kullanmıştı.

demet akalın pınar gültekin

Övüç'ten açıklama geldi;
Kamuoyuna saygılarımla;

Haftalar önce yaptığım ve şiddetin her türlüsüne ısrarla karşı olduğumu belirttiğim röportajın yalnızca bir bölümünü alıntılayıp, böylesine acı dolu ve hassas bir günde, planlanmışçasına yayınlayıp beni hedef gösterdiler.

Yaşadığımız toplumda bize öğretilen, hatta ezberletilen “kadın bir adım geride olmalıdır” sözlerimin amacından çok farklı bir şekilde kullanmışım gibi yansıtılarak toplumsal bir yaramıza dokundurulduğunun üzülerek farkına varmış bulunmaktayım.

Özür dilerim.

Kadına, doğaya, cinsel farklılıklara, çocuğa, hayvana yaşatılan her türlü şiddetin karşısında, iyiliğin yanındayım ömrümün sonuna kadar.

Murat Övüç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.