Pınar Gültekin'in ailesi itiraz etti; 'Sanığı mahkemeye getirin!'

Pınar Gültekin'in ailesi itiraz etti; 'Sanığı mahkemeye getirin!'
Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in vahşice öldürülmesine ilişkin davada katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın cezaevinden sesli ve görüntülü olarak duruşmaya bağlanması talebi ortalığı karıştırdı. Gültekin ailesinden aileden itiraz geldi. Aile adına mahkemeye dilekçe veren avukat Rezzan Epözdemir sanığın savunma ve sorgusunun, duruşma günü bizzat mahkeme salonuna getirtilerek mahkeme heyeti huzurunda yapılmasını istedi. 

Cemal Metin Avcı isimli şahıs tarafından Muğla'da vahşice öldürülerek çeşitli yok etme denemelerinin ardından cesedinin beton dökülmüş bir varilin içerisinde ormanlık alana bırakılan Pınar Gültekin cinayetinde çarpıcı bir son dakika haberi geldi. Duruşma aşamasına gelen Pınar Gültekin cinayetinde edinilen bilgiye göre vahşetin faili Cemal Metin Avcı'nın mahkemeden talep ettiği durum Gültekin ailesinin itirazı ile karşılık buldu.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameyi kabul eden Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi 9 Ekim'de aldığı kararda, sanık Cemal Metin Avcı'nın duruşma günü ve saatinde mahkeme huzurunda hazır edilmesi için Afyonkarahisar 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna müzekkere yazılmasına karar verilmişti.

KARARIN GERİ ALINMASINI İSTEMİŞ!

Ancak sanık Avcı'nın avukatları mahkemeye başvurup bu kararın geri alınmasını ve sanığın duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanmasını talep etmişti.

GÜLTEKİN AİLESİ İTİRAZ ETTİ; "SANIĞI MAHKEMEYE GETİRİN"

Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin ve babası Sıddık Gültekin avukatlığını yapan Rezzan Epözdemir de mahkemeye bu talebin reddedilmesi için dilekçe verdi.

NE OLMUŞTU?

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in kaybolduğu haberi ajanslara düştükten hemen sonra arama çalışmaları başlamış ve kaybolduğu nokta olan Muğla'nın Ula ilçesinde yoğunlaşan arama çalışmaları neticesinde Cemal Metin Avcı tarafından öldürüldükten, yakılıp üzerine beton döküldükten sonra Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda kamufle edildiği ortaya çıkmıştı. Daha sonra ortaya çıkan son dakika gelişmeleri katilin evli ve çocuklu olduğunu, kendisine yardım edildiğine ilişkin şüphelerin olduğunu gözler önüne sermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.