Pınar Uzun: Tarikatlar ve cemaatler bu ülkenin gerçeği olamaz

Pınar Uzun: Tarikatlar ve cemaatler bu ülkenin gerçeği olamaz
CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun, 6 yaşındaki çocuğun istismara uğraması iddiasının ardından yaptığı açıklama ile sert tepki gösterdi. Uzun; "Tarikatlar ve cemaatler bu ülkenin gerçeği olamaz" ifadelerini kullandı.

Uzun Twitter hesabından yayınladığı mesajda; "Her çeşit köhneleşmiş ve sapkın fikrin ocağı haline gelen tarikatların devlet otoritesinde elde ettiği kudretle çocukları istismar etmelerinin normalleştirilmesine karşı isyan duygusu içindeyiz. Tarikat ve cemaatler bu ülkenin gerçeği olamaz, maharetleri ortadadır." dedi.


Pınar Uzun kimdir?

1991 yılında İstanbul'da doğan Pınar Uzun, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İktisat Bölümü'nde tamamlamış olup, kayıt dışı ekonomi ve despotik emek rejimleri üzerine araştırmalarını sürdürmektedir.

2006 yılında CHP Kadıköy ilçe örgütünde aktif olarak başladığı siyasi yaşamında, Öğrenci Örgütlenmelerinden Sorumlu Gençlik Örgütü Başkan Yardımcılığı görevinin ardından, Kadıköy Gençlik Örgütü Başkanlığı görevini ifa etmiş bulunmaktadır.

Dezavantajlı çocuklar adına gönüllü çalışmalar yürüten Uzun, örgün eğitime tâbi bazı öğrenci gruplarına ve görme engelli çocuklara yönelik gönüllü öğretmenlik yapmakta olup, fırsat eşitsizliğine karşı organize edilen sosyal projelerde de faaliyet yürütmektedir.

12 yıl boyunca ara vermeden sürdürdüğü gençlik örgütlenmesine dönük pratikleri ve kadınların toplumsal, siyasal, iktisadi mücadelesini merkeze alan siyasi faaliyetlerine Parti Meclisi Üyesi olarak devam etmektedir.

24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP İstanbul 1.bölge milletvekili adayıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.