Polis memuru Buket Keleş'e çarparak öldüren minibüs sürücüsüne ödül gibi ceza

Polis memuru Buket Keleş'e çarparak öldüren minibüs sürücüsüne ödül gibi ceza
İzmir'in Gaziemir ilçesinde uyuşturucunun etkisinde kullandığı minibüsle kontrol noktasında görev yapan polis memuru Buket Keleş'e çarparak ölümüne sebep olan sürücü 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirken, cezası ertelenen sanığın cezaevine girmeyeceği öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından tutuksuz sanık Sedat Ayverdi, hakkında 'bilinçli taksirle insan öldürme' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Konuyla ilgili Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nca hazırlanan raporda, kaza sırasında Ayverdi'nin kanında uyuşturucu maddeye rastlanıldığı ve bu nedenle de sanığın aracı normal bir şekilde sevk idaresinin mümkün olmadığı belirtildi.

Bilirkişi raporunda ise Sedat Ayverdi'nin, uyuşturucu ve keyif verici madde aldıktan sonra araç kullandığı, aracı ön görülen hız limitinin üzerinde sürdüğü, hızını hava şartları ve çevre şartlarına göre ayarlamadığı, yola gereken dikkati vermediği için kazada asli kusurlu olduğu belirtildi. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen 3'üncü bir raporda ise iki tarafın da asli kusurlu olduğuna yer verildi.

KARAR ÇIKTI

Tutuksuz sanık Ayverdi’nin yargılanmasına İzmir 30’ncu Asliye Mahkemesi’nde devam edildi. Karar duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, Ayverdi’nin 4 yıl hapis ile cezalandırılmasına, eylemi bilinçli taksirle gerçekleştirdiği gerekçesiyle 5 yıl 4 aya çıkarılmasına ancak sanığın mahkemedeki iyi hali sebebiyle indirim yaparak 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Cezası ertelenen sanığın cezaevine girmeyeceği bildirildi.

Öte yandan Ayverdi’nin ehliyetinin de 1 yıl 6 ay süreyle geri alınmasına hükmedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.