Prof. Haluk Savaş hayatını kaybetti

Prof. Haluk Savaş hayatını kaybetti
15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çalıştığı üniversiteden ihraç edilen ve sonrasında KHK'lara karşı mücadele eden KHK TV Genel Yayın Yönetmeni Prof. Haluk Savaş, kansere tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

KHK TV, haberi sosyal medya hesabından, "KHK mücadelesinin sembol ismi, genel yayın yönetmenimiz Prof. Haluk Savaş'ı kaybettik. Allah'tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz. Mücadelesinin ve hatıralarının önünde saygıyla eğiliyoruz" sözleriyle duyurdu.

Prof. Savaş, 15 Temmuz’dan sonra 672 sayılı KHK ile Gaziantep Üniversitesi'nden ihraç edilmiş, ve kanser tedavisi için uzun süre yurtdışına çıkma mücadelesiyle gündeme gelmişti. Prof. Savaş, kanser olduğu dönemde pasaportuna tahdit konulduğu için tedavi amaçlı yurtdışına çıkamadığını dile getirmişti.

Haziran ayında T24'e yaptığı açıklama yapan Prof. Savaş, karaciğerindeki enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Sağlığıma daha fazla dikkat etmem gerektiği netleşiyor" ifadelerini kullanmıştı. T24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.