Prof. Sofuoğlu'ndan açıklama: Özür dileyecek bir şey demedim

Prof. Sofuoğlu'ndan açıklama: Özür dileyecek bir şey demedim
Üniversiteler için ‘fuhuş evleri’ ifadesini kullanan ve kamuoyunun büyük tepkisini çeken Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Sofuoğlu üniversiteleri değil öğrenci evlerini kast ettiğini ifade ederek, özür dileyecek bir şey yapmadığını söyledi.

Üniversiteler için ‘fuhuş evleri’ ifadesini kullanan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, tepkiler sonrası ilk kez açıklama yaptı. Sofuoğlu, “Üniversiteler fuhuş yuvası, nerede dedim, bana cümlesini gösterin, ben bunu nerede söyledim. Cümleyi siz bana gösteremeyeceksiniz, kullanmadım çünkü” sözleriyle kendisini savundu.  

Akit TV'de katıldığı 'Derin Kutu' isimli programda 'Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri' sözleriyle büyük tepki çeken Sofuoğlu, öğrencilerin derslere gelmediğini söylediği sıralarda sözünün başka bir konuk tarafından bölündüğünü iddia ederek, üniversiteleri değil çevrede bulunan öğrenci evlerini kastettiğini söyledi.  

"GÜLÜYORUM"

Söylemediği bir cümle yüzünden kendisinden özür dilemesini beklediklerini iddia eden Sofuoğlu, şunları söyledi: 

Kamuoyunda ve bütün Türkiye’de insan izlediği videoyu da mı anlayamaz; video kesildi, öncesi ve sonrasında. Bunu söyledim, şöyle yaptım deniliyor ya Oda Tv’nin servis ettiği videoda tamamı ile var ben anlamıyorum, gülüyorum.  

"NEREDE DEDİM BANA GÖSTERİN"

Gülüyorum derken tabii ki kamuoyunun karşısında saygısızca gülmek falan değil. 'Siz neden böyle bir şey söylediniz' deniliyor; Ben ne dedim ki, bana ne dediğimi söyleyin. Üniversiteler fuhuş yuvası, nerede dedim bana cümlesini gösterin, ben bunu nerede söyledim. Söylemediğiniz bir konuyu söylediniz diye videoyu servis ediyorlar, videoda var zaten söylemediğim. Ben bunu açıklama için de yapmıyorum, kamuoyu bunu o videoyu izlediği zamanda anlayabilirdi. Ben üniversite ile ilgili açıklama yapıyorum, yanımdaki konuk sözümü kesiyor.  

"ÖZÜR DİLEYECEK BİR ŞEY DEMEDİM"

'İşte üniversite şehrin yapılarına katkıda bulunuyor' derken, yapılar diyor ben o yapılar diyerek üniversite olayı bitiyor, o özne ile açıklamaya başlıyorum. Ben üniversiteyi anlatmıyorum ki orada ve üniversiteyi anlatmadığımı devamında söylüyorum, apartlar diyorum. Ondan sonra 'Gidin emlakçılar, komşular size anlatsın' diyorum. Emlakçılar, komşular üniversiteyi ne bilir. Çok ilginç yani, özür dileyecek bir şey yapmadım ki ben, şu sözü söylemedim, söylemediğim için özür dilerim, böyle bir şey olabilir mi? 

REKTÖR: GEREKLİ İŞLEM YAPILACAK 

Büyük tepki toplayan açıklama sonrası konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, "Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır" dedi. Savaşan, "Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu açıklamaların kabul edilmesi ve hoş görülmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.