Ramazan'ın 15. gününde ne olacak? Ramazan’ın 15'inde ne sesi duyulacak?

Ramazan'ın 15. gününde ne olacak? Ramazan’ın 15'inde ne sesi duyulacak?
Ramazan ayının 15. gününün gecesinde gökyüzünden bir ses geleceği söylentisi merak konusu oldu. Ramazan’ın 15. günü hangi güne denk geliyor?

Fatma Müge Yücetürk - Ramazan ayının yaşandığı bu günlerde, ilginç bir konu gündeme oturdu. Farklı hadislerde geçtiği söylenen bir rivayete göre, Ramazan’ın 15. gecesi gözyüzünden çok şiddetli bir ses duyulacağı iddia ediliyor. Özellikle Ramazan’ın 15. gecesinin Cuma gününe denk geldiği ayda meydana geleceği söylenen hadise pek çok kişi tarafından yanıtı merak edilen konular arasında yerini aldı.

Ramazan’ın 15. günü ne zaman?

2023 yılında Ramazan’ın 15. günü, 6 Nisan Perşembe gecesine denk geliyor. Ramazan ayının tam ortasında meydana geleceği rivayet edilen hadiseye göre, kuşluk vaktinde gökyüzünden çok şiddetli bir ses yükselecek. Hatta bu sesten kaçmak isteyen kişiler evlerine sığınacak. 

Nuaym bin Hammad’a dayandırılan ancak yıllar içinde farklı İslam alemleri tarafından yalanlanan bu hadisteki bilgilerin doğru olup olmayacağı ise insanlar tarafından büyük merak konusu oluyor. 

İşte o hadis!

Hadise geçenler ise şöyle aktarılıyor:


"Rasulullah (sav) şöyle buyurdu: Ramazan ayının 15'inde Cuma günü kuşluk vaktinde bir sayha (gökten bir ses) olur. Bu olay Ramazan'ın ilk gününün Cumaya denk geldiği ayda olur. Uyuyanı uyandıran bir hidde (çöküş, yıkılış) olur. Cuma gününün gecesinde esir kadınlar odalarından çıkar, hür olurlar. O sene depremler ve nezlenin çok olduğu bir senedir.* Ramazan ayı o senenin Cuma gecesine denk geldiğinde, sizler Ramazan'ın 15'inde Cuma günü sabah namazını kıldığınızda evinize girin, pencerelerinizi kapatın, bedeninizi koruyun, kulaklarınızı kapayın, Sayha (gökten gelen sesi) duyduğunuzda Allah'a secde edin ve şöyle deyin: "Subhanel Kuddüs, Subhanel Kuddüs, Rabbunal Kuddüs"

Ramazan’ın 15. günü deprem mi olacak?

Farklı kaynaklarca bu bilgi yalanlansa da gökyüzünden gelen sesle ilgili hadis, kimi vatandaşlar tarafından depremle ilişkilendiriliyor. Ancak konu ile ilgili başka bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.