Resmi Gazete'de Gaye Erkan için 'görevden alındı' ifadesinin altından 'özlük hakları' çıktı

Resmi Gazete'de Gaye Erkan için 'görevden alındı' ifadesinin altından 'özlük hakları' çıktı
Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu Resmi Gazete kararında Gaye Erkan için “görevden alındı” ifadesinin mağduriyet yaşamaması için kullanıldığını yazdı.

Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt'un Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulunması gündeme bomba gibi düşmüş ve Gaye Erkan da ailesi hakkında çıkan bu iddialara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisinin ve ailesinin hedef alındığını söylemişti.

Hafize Gaye Erkan geçtiğimiz günlerde de istifa kararı aldığını açıklamış ve gerekçe olarak da ailesi hakkında çıkan iddiaları göstermişti. Son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Fatih Karahan'ın TCMB Başkanlığı'na atanmasına ilişkin Resmi Gazete kararında Gaye Erkan için “görevden alındı” denilmiş ve söz konusu bu ifade tartışma yaratmıştı. Öte yandan Erkan'ın ‘görevden alındığı’ için iki yıl boyunca maaşını almaya devam edebileceği ortaya çıkmıştı.

İktidara yakınlığıyla bilenen Sabah Gazetesi'nin yazarı Okan Müderrisoğlu konuyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Müderrisoğlu, Resmi Gazete kararında Gaye Erkan için “görevden alındı” ifadesinin bulunmasının özlük haklarıyla ilgili olduğunu ve Hafize Gaye Erkan'ın mağduriyet yaşamaması için bu ibarenin kullanıldığını belirtti.

Okan Müderrisoğlu'nun yazısının ilgili kısımları şöyle:

"Cumhuriyet Merkez Bankası'dır adı. Cumhuriyet kurumudur. İnsanların gelip geçiciliğinin, milletin parasının değerini korumanın ise ebedi olduğunun ispatıdır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Fatih Karahan'a başarılar diliyoruz. Onun da gayreti ile elde edilecek neticenin ise hepimizin başarısı olacağını asla unutmuyoruz.

TCMB'nin ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesi biraz burukluk yaratsa da Ankara'da sorumluluk üstlenecek yönetici adayları için derslerle dolu.

Şunu belirtmeliyim ki... Sn. Erkan görevinden ayrılmak durumunda kaldığını beyan ederken Sn. Cumhurbaşkanımızın kararnamesinde "görevden alınma" ifadesinin bulunması özlük hakları ile ilgili. Sn. Erkan, en az iki yıl süreyle (veya yeni bir işe başlayıncaya kadar) özlük hakkından yararlanabilecek. Bu derece kritik bir görevi üstlenen ismin, ilk günlerin şokuyla mağduriyet yaşamasının önüne geçilecek. Ki devletimizin bence en doğru uygulamalarından biridir bu."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.