Restoran ve kafeler yeniden açılacak mı? Erdoğan'dan o soruya yanıt geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Restoran, kafe ve lokantalar yeniden açılacak mı?" sorusuna "Kabine Toplantısı'nda gündeme alacağız. Risk almak istemiyoruz, verilere bakılır gerekirse esneme yapılır" şeklinde konuştu.

"Restoranlar ne zaman açılacak?" sorusu Cuma namazı çıkışında kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu. Erdoğan bu soruya "Restoran işletmecilerine ilişkin kısıtlamalarla ilgili konuyu Kabine toplantımızda yeniden ele alacağız. Her ne kadar işi sıkı tutacağız deseler de maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek, risk almak istemiyoruz. O nedenle veriler önümüze bir gelsin. Buna göre değerlendirmemizi yapıp uygun ise adımları atarız" sözleriyle cevap verdi.
İŞLETMECİLERDEN 5 MADDELİK ÖNERİ
Öte yandan salgınla mücadele kapsamında alınan kapatma tedbirleri restoran ve kafe işletenleri ekonomik açıdan etkiledi. Sektör temsilcileri geçtiğimiz günlerde aşılanma önceliği dahil 5 maddelik bir öneride bulunarak restoranların yeniden açılmasını talep etti. 5 maddede ise şu öneriler yer aldı:
Müşteriler HES koduyla restoranlara giriş yapsın.
Aşılamada yeme-içme sektörü çalışanlarına öncelik verilsin, risk en aza indirilsin.
Hijyen kuralları en katı şekilde uygulansın burada tavize izin verilmesin.
Masalar arası sosyal mesafeye dikkat edilsin, uymayanlar cezalandırılsın.
