Rize'nin meşhur Anzer balı tescillendi

Rize'nin meşhur Anzer balı tescillendi
Rize'de üretilen meşhur Anzer balı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi tescil işareti aldı.

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Ballıköy'deki Anzer Yaylası'nda üretilen meşhur Anzer balı için 2019 yılında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan tescil süreci Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvuru sonrası coğrafi işaret tescili almasıyla tamamlandı.

Rize Valisi Kemal Çeber, tarihi Osmanlı dönemi kayıtlarına kadar giden meşhur Anzer balının tescillenmesinin önemine vurgu yaparak tescillenmeyi bekleyen 7 ürünün daha bulunduğunu belirtti.

Vali Çeber, tescille ilgili şu değerlendirmede bulundu: Anzer balının coğrafi işaret tescili alan diğer ürünlerin yanında yer almasını çok önemsiyorum. Coğrafi işaret tescili sayesinde hem üreticilerimiz kazanacak hem de tüketicilerimiz doğru ürünle buluşacaktır. Bu yüzden ilimizde yürütülmekte olan coğrafi işaret tescil alma çalışmalarını çok önemsiyorum. Rize kendine özgü pek çok özelliği içerisinde barındıran özel bir şehir. Bunun sonucunda oluşan doğal çeşitlilik ile birlikte ürün çeşitliliği de oluşmaktadır. İlimiz genelinde 6 adet coğrafi işaretli ürün bulunmaktaydı. Halihazırda 7 ürünümüz daha Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yapmış ve inceleme aşamasındadır. Bu ürünlerimizin de tescil edilmesiyle beraber ilimizde üretilen, yöremizi tanıtan ürünlerimiz daha da değer kazanacaktır. Bu çalışmalar sayesinde ilimizin tanıtımına katkı sağlayarak, ürünlerimizin değerini daha fazla yükselmeyi hedefliyoruz."

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.