RTÜK'ün 'Kızıl Goncalar' sansürüne Özgür Demirtaş'tan tepki: 'Benim ne izleyeceğime nasıl karışıyor'

RTÜK'ün 'Kızıl Goncalar' sansürüne Özgür Demirtaş'tan tepki: 'Benim ne izleyeceğime nasıl karışıyor'
Ekonomist Özgür Demirtaş 'Kızıl Goncalar' dizisi hakkında verilen karara tepki gösterdi. Demirtaş "RTÜK nasıl benim ne izleyeceğime karışıyor?" dedi.

'Kızıl Goncalar' dizisi ilk bölümünden itibaren iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteler ve tarikatlar tarafından hedef gösterilmişti. Harekete geçen RTÜK dizi hakkında jet hızıyla inceleme başlatmış ve ‘toplumun milli ve manevi değerlerine’ aykırılıktan Üst Kurul yüzde 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası vermişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından yayınlanması beklenen diziye mahkemeden kötü haber geldi. Mahkeme RTÜK'ün verdiği yayın durdurma kararını onayladı. Haberi ise dizinin yapımcısı Faruk Turgut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu:

"Bu Akşam yayın yok. İdare mahkemesi ve Bölge idare mahkemesi ,RTÜK verdiği yayın durdurma kararını onayladı.Kızılgoncaların yayınını yapamıyoruz."

Özgür Demirtaş'tan tepki

Ekonomist Özgür Demirtaş ise Kızıl Goncalar dizisi hakkında çıkan kararı sert sözlerle eleştirdi. RTÜK'e "Sansüre HAYIR!" ifadesiyle tepki gösteren Demirtaş, "Lütfen diziyi Youtube'dan da olsa yayınlayın." çağrısında bulundu.

Demirtaş sosyal medya hesabından şunları söyledi:

"Olacak iş değil. Ben yetişkin bir bireyim. Beni doğuran Annemin ve Babamın bile ne yapacağım neyi izleyeceğim üzerinde bir hükmü yok.

RTÜK nasıl benim ne izleyeceğime karışıyor?

Dizi Mükemmel bir dizi, çok sevmiştim ben. Matematiksel İSPAT bölümü harika idi.

Lütfen diziyi Youtube'dan da olsa yayınlayın.

Sansüre HAYIR!"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.