Rümeysa Kadak'tan TOGG açıklaması: Millilik ve yerlilik...

Rümeysa Kadak'tan TOGG açıklaması: Millilik ve yerlilik...
AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, geçtiğimiz günlerde çekilişi gerçekleştirilen TOGG hakkında açıklamada bulunarak farklı ülke araçlarının da Türkiye'de üretildiğini söyledi.

HABER MERKEZİ - Binlerce kişinin çekilişine katıldığı TOGG'un asil ve yedek talihlileri geçtiğimiz günlerde belirlenmişti. Kısa süre sonra otomobillerina kavuşacak adaylar sevinç yaşarken araç hakkındaki milli ve yerlilik gündemi de devam ediyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak da konu hakkında açıklamalarda bulunarak birçok önemli otomobil firmasının ürünlerinin Türkiye'de üretildiğini dile getirdi.



Markamıza sahip çıkmalıyız

Kadak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada; "Tasarımı İtalyan, motoru Alman, bataryası Çin, şasesi İngiliz bu TOGG milli mi diyen kardşeim. Senin için kısa bir şey anlatmak istedim. Bir ürünün yerli ve milli olması nerede üretildiğine değil nerede olduğuna bakarak anlayabiliriz. Çünkü millilik fikri sınai haklarının hangi ülkeye ait olduğu ile ilgilidir. Pilini Çinli, tasarımını ise İtalyan bir firma yapıyor. Mesela Volvo S40. 38 ana parçası 3 kıtaya yayılmış 14 ülkede üretiliyor. Ford'un bir modelinin %100'ü Türkiye'de üretiliyor. Renault'un, Fiat'ın birçok modeli Türkiye'de üretiliyor ve bunların hiçbiri Türk markası değil. Tesla da pillerini Panasonic'e yaptırıyor. Burada millilik ve yerlilik tartışması olduğunu düşünmüyorum. Sektörde öncü firma ile çalışacak olmamız sadece alacak olanlara güven sağlamayacak. Ayrıca teknoloji transferi ile birlikte kendimizin de bu tür ürünleri üretebilmemizde ön ayak olacka. Hepimizin gurur duyduğu Bayraktar da zamanında kendi kameralarını ithal etti. Ama şimdi yerli ve milli bir boyuta geldik. Nijayetinde Türkiye'de TOGG'un, devrim arabalarının kaderini yaşamaması ve dünyada yeni gelişen elektrikli otomobil sektöründe öncü olabilmesi için milli markamıza, gururumuza sahip çıkmamız lazım. Proje için mühendisimiz var. Onlara sahip çıkmak hepimizin borcu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.