Saadet Partisi: Anayasa’yı yok sayan iktidar, öncelikle kendi meşruiyetini yok saymaktadır

Saadet Partisi: Anayasa’yı yok sayan iktidar, öncelikle kendi meşruiyetini yok saymaktadır
Saadet Partisi, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine yönelik açıklamada bulundu. Söz konusu karara tepki gösteren Saadet Partisi "Adaletin olmadığı yerde zulüm ve baskı vardır!" dedi.

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevinde bulunan ve AYM'nin 2 kez hak ihlali vermesine rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin hakkında verdiği kararın TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla düşürüldü.

Söz konusu karara bir tepki de Saadet Partisi'nden geldi. Yapılan açıklamada "Adaletin olmadığı yerde zulüm ve baskı vardır! Baskı ve zulmün kime yapıldığına bakmaksızın adaletin yanında durmak inancımızın gereğidir." denildi.

Saadet Partisi'nin açıklaması şu şekilde:

"Adaletin olmadığı yerde zulüm ve baskı vardır! Baskı ve zulmün kime yapıldığına bakmaksızın adaletin yanında durmak inancımızın gereğidir. Öte yandan her iktidar, meşruiyetini Anayasa’dan alır. Anayasa’yı yok sayan bir iktidar, öncelikle kendi meşruiyetini yok saymaktadır!

Bilinmesini isteriz ki bizim Can Atalay ile siyasi ve sosyal hiçbir benzerliğimiz yoktur. Ancak milli irade ile seçilmiş bir kişinin vekilliğini, Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen, düşürmek amasız-fakatsız bir hukuk ihlalidir. Bu skandal karara imza atanları kınıyoruz. Adalet önünde herkes eşittir. Bu eşitliği ve yasaları yok sayarsanız artık bir hukuk devleti olma vasfını yitirmiş olursunuz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.