SADAT, Körfez turuna katılmayı 'son derecede olağan' buldu: Yargı önünde cevap vereceğiz

SADAT, Körfez turuna katılmayı 'son derecede olağan' buldu: Yargı önünde cevap vereceğiz
SADAT, CEO'su Melih Tanrıverdi de Suudi Arabistan heyetinde yer almasına yönelik gösterilen tepkilere yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez Turu'nun ilk durağı olan Suudi Arabistan'a gitmiş ve Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş.’nin (SADAT) CEO’su Melih Tanrıverdi de Suudi Arabistan heyetinde yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş.’yle (SADAT) alakası olmadığı söylemleri gündeme gelmiş ve Melih Tanrıverdi'nin Suudi Arabistan heyetinde yer alması tepkilere neden olmuştu.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel de Erdoğan'ın 'SADAT ile ilgili bütün eleştirilere alakam yok' söylemlerini hatırlatarak Suudi Arabistan’daki heyette yer almasına tepki göstermişti.

SADAT Savunma A.Ş. Hukuk Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, Özel'in söylemlerine yönelik açıklama yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada ülkeyi temsil eden iş insanlarının bir siyasi parti tarafından açıkça hedef gösterilmesi, ülkenin bu sektördeki başarılarını gölgelemeye yönelik bir girişim olduğu ifade edildi.

SADAT, iş birliği anlaşmalarının müzakere edildiği bir iş forumuna katılım gösterilmesini son derece olağan bir gelişme olduğunu belirterek kendilerine gereken cevabın yargı önünde verileceğini kaydetti.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu’nda Türkiye’de farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok şirketin yöneticisi yer almış ve birçok sektörde ülkemizin yararına iş birliği anlaşmaları imzalanmıştır. SADAT A.Ş.’yi temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Melih TANRIVERDİ, iki ülke arasında Savunma Sanayi Hizmet Sektöründeki iş birliğini güçlendirmek amacıyla foruma katılım sağlamıştır. Nitekim bu kapsamda, Suudi Arabistan Krallığı, Katar Devleti ve Birleşik Arap Emirliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasında Savunma Sanayi sektöründe kapsamlı bir iş birliği anlaşmaları imzalandığı da kamuoyuna yansımıştır.

"Başarılarını gölgelemeye yönelik bir girişimdir"

DEİK İş Forumlarında Savunma Sanayi Hizmet Sektöründe ülkemizi temsil eden iş insanlarımızın bir siyasi parti tarafından açıkça hedef gösterilmesi, ülkemizin bu sektördeki başarılarını gölgelemeye yönelik bir girişimdir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile bir sermaye şirketi olan SADAT’ı ilişkilendirmek, son derece mesnetsiz bir girişimdir. Şirketimiz, Savunma Sanayi Hizmet Sektöründe faaliyet gösteren ülkemizin yüz akı şirketidir. Bu sektörde faaliyet gösteren ilk ve tek şirketin, Savunma Sanayi sektörü de dahil birçok sektörde iş birliği anlaşmalarının müzakere edildiği bir iş forumuna katılması, son derece olağan bir gelişmedir. Şirketimiz, daima ülkemizin yararına ticari girişimlerde yer alacak ve faaliyet gösterdiği sektörde ülkemizin ihracatının artırılmasına katkı sunacaktır.

"Yargı önünde cevap vereceğiz"

Özgür Özel başta olmak üzere CHP milletvekilleri, düzenli olarak SADAT aleyhinde söylemlerde bulunmaktadırlar. Şirketimizin kişilik haklarını zedeleyen her bir açıklama, avukatlarımız tarafından takip edilmekte ve dava konusu edilmektedir. Şayet Özgür Özel ve CHP milletvekilleri şirketimize yönelik açıklamalarında samimi iseler, kendilerini savunma sanayi hizmet sektörüne yönelik regülasyonlara öncülük etmeye, mevzuatta olduğunu iddia ettikleri eksiklikleri gidermek amacıyla yasa teklifleri vermeye davet ediyoruz. Eğer niyetleri şirketimizi her koşul ve şart altında kötülemekse, bu durumda şirketimiz, kendilerine gereken cevabı yargı önünde verecektir. Bu yönde bir girişim içinde olmamaları halinde şirketimiz aleyhinde yapacakları her açıklama samimiyetsiz, mesnetsiz ve asılsız olacaktır.

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.