Sağlık Bakanlığı açıkladı! İstanbul'da kaç kişi aşı oldu?

Sağlık Bakanlığı açıkladı! İstanbul'da kaç kişi aşı oldu?
Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanmaya başlayan 1. doz ve 2. doz aşılarla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'nın haritası güncellenmeye devam ediyor. Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da da milyonlarca kişi yaşıyor ve son durum merak konusu oldu. Peki, İstanbul'da kaç kişi aşı oldu? 19 Nisan Pazartesi son veriler haberimizde yer alıyor.

Her geçen gün ölüm ve vakaların eklendiği koronavirüse karşı mücadelesini sürdüren Türkiye'de aşı uygulaması devam ediyor. İnternet üzerinden ya da telefon aracılığı ile alınabilen aşı randevuları sonrası salgına karşı daha korunaklı hale gelinebiliyor. Sağlık Bakanlığı her gün güncellediği Türkiye aşı haritası ile son verileri sunup bilgileri anbean aktarıyor. İstanbul'un en fazla vaka ve ölümle dikkat çektiği salgında son sayılar öğrenilmek isteniyor. Peki, İstanbul'da kaç kişi koronavirüs aşısı oldu? 19 Nisan Pazartesi son veriler haberimizde yer alıyor.


 


Türkiye'de kaç kişi aşı oldu?

Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen ve her gün yeni sayılarla haritalandırılan aşılarla ilgili olarak son veriler de belli oldu. Buna göre Türkiye'de 20.032.446 aşı yapıldı. Bunların 12.229.132'si 1. doz, 7.803.314'ü ise 2. doz olarak kayda geçirildi.


sağlık bakanlığı aşı


 

İstanbul'da kaç kişi aşı oldu?

20 milyona yakın vatandaşın yaşadığı metropol kent İstanbul'da 3 milyon 178 bin 751 aşı yapıldı. 1 milyon 975 bin 376'sı 1. doz olarak kayda geçirildi. 2. doz aşısını yaptıranlar ise 1 milyon 203 bin 16 olarak belirlendi.

sağlık bakanlığı aşı


Sağlık bakanlığı aşı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.