Sağlıkta Şiddet Yasası'na AK Parti ve MHP'den ret

Sağlıkta Şiddet Yasası'na AK Parti ve MHP'den ret
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “‘AKP Sağlıkta Şiddet Yasası gündeme alınmasın’ dedi. Sağlıkta şiddet yasası Meclis gündemine alınsın önerisi, AKP-MHP oylarıyla reddedildi.”

AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedilen yasayı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan şu sözlerle paylaştı: “‘AKP Sağlıkta Şiddet Yasası gündeme alınmasın’ dedi. Sağlıkta şiddet yasası Meclis gündemine alınsın önerisi, AKP-MHP oylarıyla reddedildi.”

‘AKP yasanın çıkmasını sürekli erteliyor’
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise genel kurul öncesi şu açıklamaları yapmıştı: “AKP’liler devamlı bu yasayı öteliyor, erteliyor. Biz getirdiğimizde reddediyor. Sağlık Bakanı da bunun çok önemli bir madde olduğunu söylüyor. Meclis, bu kanunu mutlaka gündemine almalı ve görüşmelidir. AK Parti’ye çağrıda bulunuyoruz; bugün ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nın gündeme alınması görüşülecek. Gündeme alınmaya bütün partiler onay verirse, önümüzdeki günlerde birlikte onu hangi gün çıkaracağımızı görüşebiliriz. Bu konuda birazcık samimiyet, birazcık duyarlılık.”

‘Sağlıkta şiddete karşı azami önlemler alınmalı’
Geçtiğimiz cuma günü bir açıklama yayımlayan İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir ise corona virüsü ile mücadele edilen şu dönemde sağlık çalışanlarını koruyan bir yasa çıkarmanın tam zamanı olduğunu belirtmişti.

Dr. Demir şunları söylemişti: “Böyle bir dönemde yorgunluğu ve aldığı risklere rağmen canla başla çalışmaktan imtina etmeyen sağlık çalışanlarının bu şevkinin ve mücadele azminin kırılmaması için sağlıkta şiddetin her türlüsüne karşı azami önlemler alınmalı, hızla derhal gerekli kanuni düzenlemeler yapılmalıdır.”diken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.