Sahra hastanesi nereye yapılacak?

Sahra hastanesi nereye yapılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı'na yapılacağını duyurduğu sahra hastanesinin yeri tartışma konusu oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hastanenin Atatürk Havalimanı'na yapılmadığını belirterek, "Tam havalimanının karşısında inşaat başladı" dedi. DHMİ'ya ait araziden ayrılan iş makineleri Atatürk Havalimanı apronuna giriş yaparak burada çalışmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilköy Atatürk Havalimanı'na 45 gün içinde tek katlı 1000 odalı salgın hastanesi yapılacağını açıklamıştı. Bakırköy Belediyesi ise sahra hastanesinin, Atatürk Havalimanı’nda değil, DHMİ’ye ait olan arazide yapıldığını açıkladı. Bakırköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “Şu anda uygulama projeleri yok ve belediyemiz konuyla ilgi bilgilendirilmemiştir” denildi. Bakırköy Savunması'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada da hastanenin Atatürk Havalimanı’nda değil, DHMİ’ye ait olan arazide yapıldığı belirtildi.

Milli Emlak'a ait
Hastanenin yeri hakkında açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, hastanenin Atatürk Havalimanı'na yapılmadığını belirterek, "Atatürk Havalimanı'nda yapmadınız. Ne yaptınız? Tam havalimanının karşısında Bakırköy Spor Kulübü'ne ait, spor sahasının olduğu yerde ve Florya'nın konutlarıyla dip dibe bulunan 50 bin metrelik Milli Emlak'a ait yerde bugün inşaat başladı. Şu an hafriyat yapılıyor orada" diye konuştu. 

Projesi yok 
Bakırköy Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç ise yaptığı açıklamada, "İstanbul’da yapılacağı açıklanan iki adet sahra hastanesinden birinin Atatürk Havalimanında olacağı ifade edilmişti. Bu sahra hastanesinin yapımına, açıklandığı gibi Atatürk Havalimanında değil, DHMİ'ne ait olan ve önceki dönemlerde Bakırköyspor tesisleri olarak kullanılan Fly İnn AVM yanındaki arazide başlanmıştır" ifadelerini kullandı. Kadastral bilgilerinin 77 Pafta, 727 Ada, 79 ve 80 parseller olarak geçtiğini belirten Ganiç, toplam inşaat alanının 52 bin metrekare, tek katlı prefabrik yapı olarak belirlendiğini, üç bölümden oluşan bir hastane ve ayriyeten sağlık çalışanlarına ait lojmanlardan oluşacağının ifade edildiğini ama henüz uygulama projesinin olmadığını belirterek, “Bakırköy Belediye Başkanlığı böyle bir çalışma olacağı konusunda bilgilendirilmemiştir” açıklamasını yaptı. 

Havaalanına geçildi
Yapılan bu açıklamaların ardından dün sabah saatlerinde Yeşilköy’de bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne ait arazide çalışmaya başlayan iş makineleri, daha sonra Atatürk Havalimanı apronuna alındı. Havacılık Müzesi yakınında açılan kapıdan Atatürk Havalimanı apronuna giriş yapan iş makineleri çalışmalara başladı. DHMİ arazisinde yapılan kazıların doldurulduğu iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.