Sahte AFAD sitesi ile dolandırıcılık! Binlerce kişinin kredi kartı bilgilerini çaldılar

Sahte AFAD sitesi ile dolandırıcılık! Binlerce kişinin kredi kartı bilgilerini çaldılar
Türkiye iki büyük depremle büyük bir felaket yaşarken dolandırıcılar bunu da fırsata çevirdi. Oluşturulan sahte AFAD sitesi ile birlikte yardımda bulunmak isteyenlerin kredi kartı bilgileri çalınıyor.

Kahramamaraş'ta birkaç saat ara ile meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası toplamda 10 il etkilendi. Binlerce kişi hayatını kaybetti veya yaralandı. Ayrıca enkaz altında da çok sayıda kişi sağ çıkarılmaya çalışılıyor. Yurt içinde olduğu kadar yurt dışından da gelen takviye ekipler ve vatandaşlar seferber olup süreci hızlandırmak isterken bu durumu fırsata çevirmek isteyenler de vardı. Oluşturulan sahte AFAD sitesi ile binlerce kişinin bilgileri toplandı.

AFAD adı altında sahte site açan dolandırıcılar yardım adında topladıkları paralarla vatandaşları dolandırdı. Açılan söz konusu sitede bağış yapmak isteyen kişilerden form şeklinde gösterilen alanda vatandaşın kredi kartı bilgilerinin girilmesi isteniyor. Kredi kartı bilgilerinin girilmesi sonrası ise hesap sahibinin kredi kartı boşaltılıyor.


ARAMA MOTORUNA REKLAM VERDİLER

İnternette birçok kullanıcının kullandığı dünyaca ünlü arama motoru Google'da tanıtım yayınlayarak en üst sıraya çıkan sahte site böylelikle daha çok kullanıcıya ulaşarak daha çok kişiyi dolandırıyor.

1024xauto-1-ELxe

DAHA ÖNCE AFAD ADINA AÇILAN SAHTE SİTELER KAPATILDI

AFAD adına bağış toplamak için daha önce açılmış 6 adet sahte internet sitesi tespit edilmiş ve USOM (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) tarafından belirlenen sitelerine erişim engellenmişti.


BİR KULLANICI O ANLARI TELEFONLA KAYIT ALTINA ALDI

Sitenin durumundan şüphelenen bir kullanıcı sitenin açık olduğu pencereyi cep telefonu kamerası ile kayıt altına aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.