Şair, yazar Dr. İrfan Çiftçi hayatını kaybetti

Şair, yazar Dr. İrfan Çiftçi hayatını kaybetti
İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi, şair, yazar Dr. İrfan Çiftçi, İstanbul'da hayatını kaybetti.

ski Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri şair, yazar Dr. İrfan Çiftçi (55) yaşamını sürdürdüğü İstanbul'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle bu sabaha karşı vefat etti. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi de olan Çiftçi'nin acı kaybı edebiyat, sanat ve akademi dünyasını yasa boğdu.

BAKÜ BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE GÖREV YAPTI

1994-1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Kültür AŞ'deki koordinatörlük görevi sırasında yaptığı birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlarıyla bilinen Çiftçi, özellikle Türk dünyası ile Türkiye arasında kurduğu önemli kültür sanat köprüleriyle tanınıyordu. TRT Yönetim Kurulu üyeliğinden UNESCO'ya birçok kurumda kültür-sanat alanında önemli görevler yürüten çiftçi, son olarak Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri olarak görev yapmıştı. Çiftçi, bu görevinden yakın zamanda ayrılarak, İstanbul'a geri dönmüştü.

CENAZE TÖRENİ PAZAR GÜNÜ

Akademik çalışmalarında, Jeopolitik ve Küreselleşme, Kültürlerarası İletişim, İstanbul Çalışmaları, Hermenötik, Rus ve Türk Dünyası, Diplomasi, İnsan-Sanat (poetika ve politika) ilişkileri üzerinde yoğunlaşan Çiftçi, bu konularla ilgili birçok ders verdi.

Çiftçi için pazar günü saat 12.00'de İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nde cenaze töreni düzenlenecek. Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çiftçi'nin cenazesi, Gebze Aile Mezarlığı'na defnedilecek. Karar ailesi olarak, İrfan Çiftçi’ye Allah'tan rahmet, ailesi, dostları ve sevenlerine sabr-ı cemil diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.