Saldırgan İsrail'i nefretle kınıyoruz!

Saldırgan İsrail'i nefretle kınıyoruz!
 Damga Genel Yayın Yönetmeni ve
​​​​​​​Silivri Demokrasi Platformu bileşenleri Gazze'de devam eden soykırıma karşı sokağa çıktı.

Uğur Mumcu Meydanı'da toplanan platform üyeleri yaptıkları basın açıklamasında, “İsrail devletinin ırkçı, siyonist, yayılmacı, faşist iktidarının saldırganlığını nefretle kınıyoruz. Kahrolsun emperyalizm ve işbirlikçileri yaşasın barış. Şavaşa hayır barış hemen şimdi” ifadelerini kullandı

Silivri Demokrasi Platformu bileşenleri, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarına karşı basın açıklaması yaptı. Platform ve bileşenleri Uğur Mumcu Meydanı'nda bir araya geldi. Basın açıklamasını Silivri Demokrasi Platformu'nun dönem sözcüsü Baki Çiftçi okudu. Açıklamaya katılanlara, “Yüreğinizi yüreklerimizin yanına koydunuz. Hep birlikte bizlerde yüreklerimizi savaşın en kirli en ahlaksız, en vicdansız kırımlarında hayatlarını kaybeden, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere bütün mazlumların yüreklerinin yanına koyuyoruz” diye seslenen Çiftçi, “Bu meydanda insanlığımızın en güçlü duygularıyla dünya barış savunucularıyla birlikte Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyor, emperyalistler ve onların işbirlikçi faşist katillerin neden olduğu ölüm ve yıkımları lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Masumların kanı dökülüyor

“Dünyanın her hangi bir yerinde silahlar üretiliyorsa, dünyanın başka bir yerlerinde manzumların kanı dökülecek demektir” diyen Çiftçi, “Emperyalist kapitalistler ve işbirlikçileri dünya silah üretme tekelini elinde bulunduran başta ABD, Batı ve Doğu kapitalist devletleri yeryüzünü yeniden paylaşmayı planlamaktadırlar. Zenginliklere el koymak, hem uluslararası, hem de kendi halkını silah müşterisi haline dönüştürmek için, tarih boyunca olduğu gibi etnik, dini, kültürel, ekonomik, siyasi ve idolojik çelişkileri kışkırtmaktadırlar. Provokasyonlar hazırlamak, rüşvetler dağıtmak yoluyla üretilen en basitinden en yıkıcı, en ahlaksız hava, kara, deniz, kimyasal ve nükleer silah pazarında kıran kırana bir rekabetin alıcılarını yaratırlar. Silah üretimi gelişmiş dünya kapitalizminin en karlı sektörü olmaya devam ediyor hala. Bu kadar çok, yıkıcı ve en yüksek kar getirici silahların üretildiği dünyada savaşlar bilerek, isteyerek, planlayarak, doğrudan yada azmettirmek şeklinde yürütüldüğü bilinen basit bir gerçektir. Güncel haliyle Filistin özelinde, başta Orta Doğu olmak üzere dünyanın birçok yerinde masumların kanı dökülüyor. Uygar dünya diye tanımlanan emperyalist kapitalistler bir blok halinde, önce yersiz yurtsuz bıraktırdıkları halkların tepkilerini bahane ederek, nasıl da en yıkıcı silahlarıyla savaşa koştuklarını, savaşı büyütmek için birbirleriyle yarıştıklarını utanç içinde izliyoruz” açıklamasını yaptı.

İnsanın tek sığınağı barıştır

Savaşları 'hangi nedenlerle olursa olsun insanlıktan çıkma hali' olarak tanımlayan Çiftçi, “Bu nedenle barışı bulunduğumuz her yer ve koşulda en yüksek sesle savunmak, korumak, yeryüzü çelişkilerini, tartışmalarını hak ve adalet sınırları içinde çözüm yolu bulmak en temel görevdir. Söze, akla, yaşama ve insanlığın savunulmasına giden yol barış yoludur. Eli kanlı katilleri, silah tüccarı haydut devletlerini durduracak tek bir silah vardır. Oda barıştır. Başta çocukların, kadınların tarafı, sebebi, nedeni, karar vericisi olmadıkları savaşlarda kıyıma uğrayanların, yaşamak için emek ve alın terinden başka hiçbir çıkarı olmayanların sığınağı barıştır. Evini, işini, aşını, yurdunu kaybeden, bilinmezliklere savrulan, mülteci olmak zorunda bırakılan milyonlarca insanın tek sığınağı barıştır. Egemen siyasi merkezlerin, hamasi kandırmacaların parçası olmayı reddediyoruz. Yeryüzü insanlığın ortak evidir. Dünyadaki emekçilerin, çalışanların masumların tek çıkarı, yurdunda ve dünyada barış içinde yaşamaktır. Hiçbir güç ve neden, aidiyet duygusu bizleri ölümlerim, kırımların, yıkımların suç ortağı yapamaz” dedi.

Savaşlara hayır diyoruz

Açıklamanın devamında, “Bizler Silivrili barış savunucuları, savaşlara karşı yaşam hakkını savunan dünyanın bütün barış savunucularının dostları olarak, içeride ve dışarıda nerede olursa olsun savunma hakkı saklı kalmak kaydıyla savaşlara hayır diyoruz” ifadelerini kullanan Çiftçi, “Savaşları yapanları, çıkaranları, kışkırtanları, finanse edenleri, silah satanları, işbirlikçilerini, azmettirenlerini insanlığın vicdanında mahkum etmeliyiz. Demokratik dünya ya, insan hakları savunucularına en kuvvetli talebimiz, şudur ki; çocuk katillerinin, soykırım faillerinin, destekçilerin, yurdunu evini terk etmek zorunda bırakılan milyonların davası mahşere kalmadan, savaş baronlarının savaş suçlusu olarak yargılanmalarını talep ediyoruz. Barışın sesini öyle bir yükseltelim ki savaş isteyenler sesimizde boğulsun. İşgalci bütün emperyalist ordular masum halklardan kanlı kirli ellerinizi çekin. Başta Filistin olmak üzere Orta Doğu halklarının ulusal özgürlük mücadelelerini selamlıyor bir kez daha İsrail devletinin ırkçı, siyonist, yayılmacı, faşist iktidarının saldırganlığını nefretle kınıyoruz. Kahrolsun emperyalizm ve işbirlikçileri yaşasın barış. Şavaşa hayır barış hemen şimdi” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.