Saldırı lanetlendi!

Saldırı lanetlendi!
Gazetemizin ortaklarından Ali Tarakçı'ya yapılan kalleş saldırı bütün kesimler tarafından lanetlendi. Tarakçı'yı hastanede ziyaret edenler birlik ve beraberlik çağrısı yaparken tetikçi ve azmettirenlerin bir an önce bulunmasını istedi.

Önceki gün 3 yaşındaki çocuğu yanındayken silahlı saldırıya uğrayan ve iki ayağından yaralanan Ali Tarakçı'yı sevenleri ve dostları yalnız bırakmadı. Yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Tarakçı, "Kötü günümüzde yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle soruşturmayı dört koldan yürüten emniyet birimlerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Saldırının kendisini asla yıldırmayacağını ve doğruları yazmaktan vazgeçmeyeceğini belirten Tarakçı, "Bu çirkin eylemi gerçekleştirenler şunu çok iyi bilsin ki; bu saldırılar bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Geçmişten günümüze kadar devam ettirdiğimiz mücadelemiz katlanarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Biz hiçbir kurumun sesi değiliz
Farklı kesimlerden birçok kişinin ziyaret ederek, arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Tarakçı, "Toplumun bu tür saldırılara karşı kenetlenmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda yaşanan birliktelikler karşı tarafa verilecek en önemli cevaptır. Bu cevabın da en etkili şekilde verildiğini düşünüyorum" diye konuştu. Çok sade ve tarafsız bir gazetecilik yaptıklarını belirten Tarakçı, "Biz hiçbir kurumun sesi değiliz. Bütün siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Yanlış nerede olursa olsun onu dile getirmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar bu kriterde gazetecilik yaptık. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Saldırıyı kınadılar
Çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı da Ali Tarakçı'yı arayarak üzüntülerini iletti. Tarakçı'yı arayan eski bakanlardan Mehmet Müezzinoğlu saldırıyı sert bir dille kınadı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Tarakçı'yı arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ayrıca AK Parti milletvekilleri, Tülay Kaynarca, Abdullah Başçı, Aziz Babuşçu ve Hasan Tuna, CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, Tarakçı'yı arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca da Tarkçı'yı arayarak saldırıyı lanetledi. Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, İlan Hizmetleri Müdürü İdirs Çam ve İstanbul İl Müdürü Mehmet Köşker de geçmiş olsun dileklerini iletenler arasında yer aldı. Bu arada AK Partili ve CHP'li çok sayıda meclis üyesi Tarakçı'yı hastanede ziyaret etti. 

Hastaneye ziyaretçi akını
Kalleş saldırının ardından yüzlerce kişi hastaneye akın ederek geçmiş olsun dileklerini Tarakçı'ya iletti. Saldırıyı keskin bir dille lanetleyen ziyaretçiler basının susturulamayacağını vurguladı.

Gazetecilik suç değildir
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Ali Tarakçı'yı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Tarakçı'ya yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Yarkadaş, suçluların bir an önce yakalanarak adalete hesap vermesi gerektiğini belirtti. Gazeteciliğin suç olmadığını ve gazetecilere düşman gibi yaklaşılmamasını isteyen Yarkadaş, "Sırf yazdıklarından dolayı bir babaya çocuğunun yanında saldıracak kadar gözleri dönmüş. Bu çirkin saldırı ivedilikle aydınlatılmalıdır. Yoksa herkes bu durumdan sorumludur" dedi.

Basın susarsa toplum susar
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Tarakçı'ya yapılan saldırıyı lanetledi. Tarakçı'yı ziyaret eden İmamoğlu, basının susturulamayacağına vurgu yaparak, "Basın susarsa toplum susar. Özgür basın toplumun sesidir" açıklamasını yaptı.

Bu çirkin saldırı kabul edilemez
Ali Tarakçı'yı ziyaret eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, yaşananlara çok üzüldüğünü, çirkin saldırıyı esefle karşıladığını dile getirdi. Çocuğunun yanında bir babaya yapılan silahlı saldırının asla kabul edilemez olduğunu belirten Kara, "Ülke olarak kötü günler geçiriyoruz. Bu günleri ancak birlik ve beraberlik içerisinde atlatabiliriz" dedi.

ali tarakçı saldırı ziyaret
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.