Sanal ortamda üretim

Sanal ortamda üretim
Çeşitli kurum ve kuruluşlarla eğitim ve teknoloji odaklı projeler gerçekleştiren Siemens Türkiye, Mesleki Eğitimde Dijital Dönüşüm Projesi’ni ilk kez Türkiye’de uygulayacağını duyurdu.

Dijitalleşen dünyada nitelikli işgücünün yetiştirilmesini hedefleyen projeyle öğrenciler, sanal ortamda ürün tasarlayıp üretim yapabilecek. Siemens Türkiye, farklı ülkelerde mesleki liselerde uygulanan Mesleki Eğitimde Dijital Dönüşüm Projesi’ni Türkiye’ye taşıdı. Dijitalleşen dünyanın gerektirdiği bilgi seviyesine sahip, yüksek profilli ve globalde rekabetçi nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlanmak hedefiyle başlatılan proje, ilk kez pilot okul olarak seçilen ve Ar-Ge merkezi statüsünde bulunan Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulanacak. Bu kapsamda şirket, ihtiyaç duyulan yazılımların kurulumunu yapacak ve eğitimci eğitimlerini sağlayacak.

Bu sayede öğrenciler, sanal ortamda hedefledikleri ürünleri tasarlayabilecek ve tasarımlarının parça programlarını yapabilecek. Ayrıca SINUMERIK CNC kontrolcüsünün dijital ikizini kullanarak sanal ortamda parça işleme yapabilecekler ve tezgâhı kumanda edebilecekler. Böylece öğrenciler, dijitalleşen dünyada ihtiyaç duydukları yeni becerilerin kazanılması noktasında deneyim yaşayacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.