Sarayın kapalı kapıları

Sarayın kapalı kapıları
Adaletin olmadığı, Ankara'dan kalkıp, İstanbul'a yaya yürüyerek hukukun aradığı ülkemde Şehir Hastaneleri ardından arda ada Adalet Saraylarının yapıldığını da görmekteyiz. 

Adaletin olmadığı, Ankara'dan kalkıp, İstanbul'a yaya yürüyerek hukukun aradığı ülkemde Şehir Hastaneleri ardından arda ada Adalet Saraylarının yapıldığını da görmekteyiz. 
Başkan Erdoğan'ın içinde bulunduğu Saray'ının yanısıra Malazgirt'te de yaptırmak istediği ama 'şimdilik' AYM kararı ile inşası durduruldu diye bilsekte memlekette bir saray sevdasının başını alıp gittiğini de görmekteyiz.
Köy Okullarının, Sağlık Ocaklarının, İlçelerde ki Askeri Şubelerinin yanı sıra bir çok şehrin beldeleri gibi ptt, cezaevi gibi kurumsal kimliklerinin kapatılıp, bir araya yani saray denen devasa binalara toplatıldığı ülkemde dikkatimi çeken bir konuyu uzun süredir yazıya döküp, siz sayın okurlarımla paylaşmak ve tartışmak istedim.
Ziyaretçilerinin gidip, görmek istediği ve Altın kaplama olduğu ileri sürülen giriş kapısını benim gibi göremediği ama hala bir müzesi olmayan memleketim Ardahan'da yer altında çıkarılıp ya kaçırılan yada başka müzelere götürülen onca eser gibi 1877–1878 yıllarındaki Rus işgalinden sonra, Ruslar tarafından sökülerek kıymetli eşyalarla birlikte Moskova'ya götürüldüğü iddia edilen kapısız Doğu Beyazıt Sarayı'na ve diğerlerine benzemese de, kapıları da altın olmazsa da muhteşem ana giriş kapıları ya hep kapalı yada özel birileri için olduğunu görmekteyiz.
Bu sarayların başını, önceden adı Adliye olan ama Atatürk Havalanı, Boğaz Köprüsünün olduğu gibi bir çok yerin isimin değiştirildiği gibi buraların adınında Adalet Sarayı olduğu ülkem de Adalet Sarayları gibi bir çok ana kapı vatandaşa kapalı         durumda...
Adları Şehir Hastanesi olan hastanelerin dahil bir çok yeni saray tipli binaların ana girişlerinin neden vatandaşa kapalı olduğunu ve niye vatandaşım emrinde hizmetinde olanlara kırmızı yada mavi halılarla açık olduğunu merak ederken Başkan Erdoğan'ın şu an ikametgah ettiği sarayda da durumun aynı olup, olmadığını merak etmeye başladım.
Çünkü gerek iş için gerek ani ziyaretler için gittiğim tüm kentlerde adliye pardon yeni Adalet Saray'ı gibi yapılmış olduğunu gördüğüm bir çok sarayın yeni binanın ana giriş kapılarının ya kapalı, kapıları zincirlenmiş yada kırmızı, mavi halılarla milletim hizmetkarı olduklarını ileri süren kamu yada siyasilere açık olduğunu görmekteyim..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.