Sarıgül: Bir kişinin değil, örgütün dediği olur!

Sarıgül: Bir kişinin değil, örgütün dediği olur!
CHP İstanbul İl Kongresi’ne katılan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül çarpıcı açıklamalara imza attı.

CHP’de İstanbul Kongresi heyecanı sürerken il başkanlığı seçimi için geri sayım başladı. Kongreye katılan CHP’liler birer birer salona girmeye devam ediyor. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de partisinin İstanbul İl Kongresi’ni Haliç Kongre Merkezi’nde takip eden isimler arasında yerini aldı.

CHP İstanbul İl Kongresinin düzenlendiği salona giriş yaparken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Sarıgül, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Sarıgül, “CHP’de bir kişinin dediği değil, örgütün dediği olur" diyerek sözlerine devam etti.

“Örgütün verdiği karara herkes uyacak”


İşte Mustafa Sarıgül’ün o açıklamalarından satır başları:

“CHP İstanbul il kongremizi yapıyoruz, birbirinden değerli iki aday yarışacak. Bugün burada örgütün kararına başvuracağız. Örgütün verdiği karara herkes uyacak. Bu bir hizmet yarışıdır. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu CHP'ni daha ileriye taşıma, büyütme ve geliştirme yarışıdır. CHP kongrelerinde birden çok aday çıkması CHP kültür ve geleneğinden geliyor. CHP'de bir kişinin dediği değil, örgütün dediği olur. Biz ülkemize demokrasiyi getiren partiyiz. Bizim için kongre demek demokrasi demektir. Biz düğün yapar gibi kongre yapar, bayrama gider gibi kongreye gideriz. Parti içerisinde yarışırız, birbirimize rakip oluruz, yarış bittikten sonra faşizme karşı, emperyalizme karşı omuz omuza “Bağımsız Türkiye” mücadelemizi veririz. İnsanca ve hakça bir düzen için çalışmaya devam ederiz.

“Kazanan partimiz olsun”

CHP kongreleri CHP'nin eriştiği demokratik olgunluğu gösteriyor CHP'nin bireysel değil toplumsal mücadele verdiğini gösteriyor. CHP, 100 yıllık bir mücadelenin adıdır. CHP'yi 100. yıla taşıyan, 100 yıldır ayakta tutan bu gelenek, bu kültür ve bu mücadeledir. Bizim mücadelemiz, hak, hukuk adalet mücadelesidir. İster il başkanı ister sandık görevlisi ister milletvekili ister parti üyesi ol, bu mücadele için yapılan her görev önemlidir ve şereflidir. CHP, 100 yıllık bir mücadelenin adıdır. Bu yüzyılın elli yılında bulunmaktan elli yılına şahitlik etmek gurur duyuyorum. Kongreyi kazanan ülkemiz olsun, partimiz olsun, İstanbul olsun, demokrasimiz olsun.

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.