Seçmen listeleri askıya çıktı! Son tarihe dikkat!

Seçmen listeleri askıya çıktı! Son tarihe dikkat!
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimi için takvim işlemeye devam ediyor. Seçmen listeleri askıya çıkarken itirazlar için son gün de belli oldu.

Yerel seçimlerde oy kullanmak için sandık başına gidecek seçmenlerin listesi askıya çıktı. Mahalle muhtarlıklarında askıya çıkan seçmen listelerinde hata olduğunu düşünen vatandaşların itirazlarını yapacakları son tarih de açıklandı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimi uyarınca seçmen listeleri 4 Ocak 2024 Perşembe günü askıya çıktı. Seçmenler listelere 17 Ocak tarihine kadar itiraz edebilecek.

31 mart yerel seçimlerinde mahalle muhtarları, belediye başkanları ve il meclis üyelerinin seçiminde oy kullanacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seçmen listelerini bağlı bulundukları mahalle muhtarlıklarından kontrol edebilir. Öte yandan seçmen listeleri ysk.gov.tr internet sitesi ve e-devlet üzerinden sorgulamaya açıldı.

Listelerde adres veya isim hatası olduğunu düşünen veya ismi seçmen listelerinde yer almayan vatandaşlar 17 Ocak 2024 tarihine kadar itirazlarını ilgili makama yapabilecek. Belirlenen tarih aralığında, yerleşim yeri değiştirenler ve öğrenciler de seçmen bilgilerini güncellemek için gerekli adımları atabilir.

Bilgilerini güncellemek isteyen seçmenler, kira sözleşmesi ve isimlerine olan bir faturayı ibraz ederek işlemlerini gerçekleştirebilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.