Selçuk Tepeli’den Enis Berberoğlu’na: “SUÇ İŞLİYORSUN!”

Selçuk Tepeli’den Enis Berberoğlu’na:  “SUÇ İŞLİYORSUN!”
Fox Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli bugünkü bültende ilginç bir çıkış yaparak Enis Berberoğlu’nun tavrını eleştirdi. Kendisinin şu anda zaten milletvekili olduğunu ve TBMM’ye gitmemesi aynı zamanda olgun bir tavır göstermemesinden dolayı suç işlemekte olduğunu ifade etti

Selçuk Tepeli, Enis Berberoğlu ile ilgili haberini sunmadan önce bugün ilginç bir yorum yaparak dikkatleri üzerine çekti. Tepeli Enis Berberoğlu ile ilgili şu sözleri sarfetti:

“Enis Berberoğlu tartışması var. Anayasa Mahkemesi kararı var. Nasıl uygulanacak? Enis Berberoğlu meclise dönecek mi dönmeyecek mi? MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli dedi ki; “Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı söz konusu CHP’liye otomatik olarak milletvekili sıfatı da kazandırmayacaktır.”

“KENDİSİ ZATEN MİLLETVEKİLİ”

Türkiye’nin hukuk devleti olması, kanunların uygulanması ta en başından itibaren önemli. Burada öyle acayip bir tartışma var ki… Bakın size bir şey söyleyeceğim. Bununla ilgili olarak henüz meclise gidip oturmadı sayın Enis Berberoğlu, kendisi de bu konuda bir suç işliyor olabilir. CHP niye bu işle ilgili ön plana çıkmıyor. Yeterince bu konuyu düşünmüyor bilmiyorum. Belki CHP Enis Berberoğlu’nu da pek orada görmek istemiyor. Onu da tam olarak bilemiyorum. Fakat o kadar acayip bir durum ki bu. Şimdi bakın bir vekille ilgili bir karar verilmiş. O kararla ilgili olarak kendisi bir önceki durumda meclisten çıkarılmış, şu anda vekilliğinin düşmesine sebep olacak hiçbir şey yok. Yani sayın Bahçeli’nin söylediği gibi otomatik olarak milletvekilliği kazanmasına gerek yok. Zaten milletvekili. Ama kendisi gidip oraya oturmuyor.

“İSTİFA ETMEK O KADAR KOLAY DEĞİL”

Siz milletvekilliğinden gidip kafanıza göre istifa edebiliyor musunuz? Hayır. Herhangi bir işte olduğu gibi bunu yapamıyorsunuz. Meclis Başkanlığı’na dilekçe veriyorsunuz. Sonra oylanıyor. Salt çoğunluk kabul ederse milletvekilliğini bırakabiliyorsunuz. Şu an siz meclise gitmezseniz ve 5 gün boyunca bir yasama döneminde gitmezseniz bir karma komisyon var. O karma komisyon toplanıp sizin meclisten milletvekilliğinizi düşürmek için oylama talebinde bulunabilir. CHP’liler bunun farkında mı bilmiyorum. Umurlarında mı ondan da emin değilim."

“DURUM ÇOK TUHAF”

Ben Enis Berberoğlu’nun fikirlerine katılıyor muyum? Hayır katılmıyorum. Kendisini tanımıyorum.  Bu arada yaptığı şeyler yargılanmasıyla ilgili ben yapar mıyım? Yapmam. Bu beni iyi kötü bir şey yapar. O başka hikaye. Fakat milletvekilidir. Millet Meclisi’ne seçimle bir grup insanın ya da yüz binlerce insanın oyuyla gelmiştir. Ve kafasına göre şu anda milletvekiliyle oraya gitmemezlik yapamaz. Kendisi başta suç işlemektedir. Dolayısıyla bununla ilgili kararın bir an önce verilmesi önemlidir. Ben şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet kademesinde TBMM’de bununla ilgili yeterince olgun bir tavır görmüyorum. Buna Enis Berberoğlu  da dahildir, durum tuhaftır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.