Selvi, İYİ Parti'deki istifa yağmurundan Ekrem İmamoğlu'nu sorumlu tuttu: 'Akşener’e diz çöktürülmeye çalışılıyor'

Selvi, İYİ Parti'deki istifa yağmurundan Ekrem İmamoğlu'nu sorumlu tuttu: 'Akşener’e diz çöktürülmeye çalışılıyor'
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti'deki istifa dalgasına yönelik "Ekrem İmamoğlu parmağını soktu İYİ Parti’yi karıştırmaya başladı." dedi.

İYİ Parti'nin önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak yerel seçime müstakil şekilde gireceklerini açıklamasının ardından art arda yaşanan istifalar gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz günlerde, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından görevden alınmış ve hemen ardından da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner istifasını açıklamıştı.

Dün de yaşanan istifalara bir yenisi daha eklenerek 'Şeyh Sait' açıklamalarıyla gündeme gelen İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurmuştu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi yaşanan peş peşe istifalara ilişkin dikkat çeken yazı kaleme aldı. Selvi, Akşener'in yerel seçimlerde ittifak yapmama kararı almasının ardından Ekrem İmamoğlu'nu İYİ Parti’yi karıştırmakla suçladı.

İYİ Parti’de yeni istifaların yolda olduğu haberleri ile Meral Akşener’e diz çöktürülmeye çalışıldığını ileri süren Selvi, "İYİ Parti’ye operasyon çekerek Akşener’i tasfiye etmeye çalışan Ekrem İmamoğlu bence Meral Akşener’i yeterince tanımamış. Meral Akşener, köşeye sıkıştırılmak istendikçe tam tersini yapar. Ekrem İmamoğlu’nun karşısına güçlü bir aday çıkarırsa şaşırmam." ifadelerini kullandı.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

Meral Akşener bir siyasetçinin diğerine yapabileceği en büyük iltifatları Ekrem İmamoğlu için yaptı. İkinci Fatih dedi, yüzünde Rabbi Yessir’i gördü. Hiçbir fani diğerine bunları söylemez. Peki İmamoğlu ne yaptı? İYİ Parti bu seçimlerde ittifak yapmama kararı aldı ya, Ekrem İmamoğlu parmağını soktu İYİ Parti’yi karıştırmaya başladı. Meral Akşener de, seçimlere kendi adımıza girme kararı aldıktan sonra partimiz karıştırılmaya başlandı demişti.

İSTİFA TEHDİDİ

İstanbul milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti’den istifa etti. Ondan önce Bahadır Erdem İYİ Parti ile yollarını ayırmıştı. Dün de Ece Üner istifa etti. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, partinin kararına rağmen Ekrem İmamoğlu’nun desteklenmesi yönünde açıklamalar yaptı. Akşener tarafından istifası istendi. Ancak belediye meclisi üyeleri tarafından tekrar seçildi. Bu açıkça Akşener’e karşı meydan okumaydı. Bu kararı alan belediye meclis üyeleri disipline sevk edildi.

AKŞENER’E DİZ ÇÖKTÜRME

İYİ Parti’de yeni istifaların yolda olduğu haberleri ile Meral Akşener’e diz çöktürülmeye çalışılıyor. İYİ Parti’ye operasyon çekerek Akşener’i tasfiye etmeye çalışan Ekrem İmamoğlu bence Meral Akşener’i yeterince tanımamış. Meral Akşener, köşeye sıkıştırılmak istendikçe tam tersini yapar. Ekrem İmamoğlu’nun karşısına güçlü bir aday çıkarırsa şaşırmam.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.