Selvi'nin kulağına gelen bilgiler: Emekliye zam ikramiye olarak verilecekmiş

Selvi'nin kulağına gelen bilgiler: Emekliye zam ikramiye olarak verilecekmiş
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, emeklilere yönelik zamma ilişkin kulis bilgilerini paylaştı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, emekliye zammın bir defaya mahsus ikramiye olarak verileceğini yazdı.

Kamu Görevlileri Hakem Heyeti'nde yapılan oylamada, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranları; 2024 yılında yüzde 15 artı yüzde 10, 2025 yılında yüzde 6 artı yüzde 5 olarak kabul edilmişti.

Emeklilere yapılan zammın yetersiz olduğunun gündeme gelmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurlara yönelik zamlar gelirken emeklilere hiçbir şeyin gelmemesini doğru bulmadığını söylemiş ve memnun edilecek adımların atılacağının mesajını vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız” demişti.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan da “Emeklilerle ilgili Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık, çalışmaya başladık” şeklinde konuşmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise NTV canlı yayınında emeklilerin durumunun iyileştirilmesine yönelik Erdoğan'ın talimatı olduğunu ve çalışmalarının yapıldığını belirtmişti.

Son olarak Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında emeklilerle ilgili düzenlemenin sadece en düşük emekli maaşı alanlarla ilgili olmayacağı, emeklilerin tümünü kapsayacağı söylendiğini aktardı.

Selvi, kulağına gelen bilgiler olduğunu söyleyerek emeklilere zam değil de bir defalığına ikramiye verileceğini söyledi.

“Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı ikramiyesi” olarak tanımlayanların da olduğunu dile getiren Selvi yazısının ilgili kısmında şunları dedi:

Emeklilerle ilgili düzenlemenin sadece en düşük emekli maaşı alanlarla ilgili olmayacağı, emeklilerin tümünü kapsayacağı söyleniyor. Hem memur emeklileri hem SSK ve Bağ-Kur Emeklileri bundan eşit bir şekilde yararlanacak. Seyyanen bir zam yapılması bekleniyor.

Bunun için bir yasal düzenleme yapılacak.

BİR DEFAYA MAHSUS MU?

Buradaki kritik soru şu, bu bir defalığına mı mahsus olacak yoksa ocak ayına kadar geçerli mi olacak? Kulağıma gelen bilgiler bir defaya mahsus olacağı yönünde. Bunu Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı nedeniyle, “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı ikramiyesi” olarak tanımlayanlar da var.

Tekrar ifade ediyorum. Kulağıma gelen bir defaya mahsus olacağı yönünde ama bu tatmin edici olur mu emin değilim.

YETMEZ AMA EVET DEĞİL

Emeklilerimiz zor durumda. Bir defalığına verilecek ikramiye emeklileri tatmin etmez. Çünkü hayat pahalılığı karşısında en çok onlar eziliyor. Bir defaya mahsus değil, yıl sonuna kadar yapılacak bir seyyanen zam onları rahatlatabilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.