Sendika önüne siyah çelenk!

Sendika önüne siyah çelenk!
İstanbul'da Tes-İş üyesi belediye işçileri, yoksullaşan ve ağırlaşan çalışma koşullarına sessiz kalan sendikaya tepki gösterdi, sendika önüne siyah çelenk bıraktı

BARIŞ KIŞ - Tes-İş’in polis çağırdığı eylemde, işçiler, sendikanın bu engelleme girişimine karşı basın açıklamasını okumaktan vazgeçmedi. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Atakan Usanmaz, sendikanın her geçen gün üye sayısı artarken işçilerin kazanımlarının her yeni sözleşmede azaldığını belirtti. Usanmaz, "Maalesef bu kötüye gidişi engellemek için sendikacılarımız kılını bile kıpırdatmamaktadır. Yoksulluk sınırının 37 bin 974 TL, en düşük kiranın şehrin ücra mahallelerde bile 10 bin TL olduğu ülkemizde, Tes-İş 3 no’lu şube yönetimi biz belediye işçilerini 2. skalaya mahkum ettiği gibi yoksulluğa da mahkum eden sözleşmeleri işçiye sormadan imzalamaktadır. Sözleşme görüşmelerinde İBB yönetiminin vermiş olduğu ücretleri aynen kabul etmektedir. Ücretlerimizi arttırmak için hiçbir girişim yapmamakta hatta işverene karşı asık suratlı, kaşları çatık bir bakış bile atamamaktadır” dedi.

Sendikanın hiçbir katkısı yok
TES-İŞ 3 no’lu şube yönetiminin işçilere verdiği sözlerin ve vaatlerinin hiçbirini yerine getirmedigi vurgulanan açıklamada, "6 aylık enflasyon zammının üzerine İBB yönetimi bir iyileştirme yapmasa ağzını açıp talep etmekten dahi uzaktır. Başka sendikaların yaptığı itirazlar ve eylem çağrıları ile elde edilen yüzde 15 iyileştirme olmasa açlık sınırında maaşlarla çalışacağız. Her sözleşmede İBB yönetiminin insafına kalmış durumdayız. 2022 Eylül ayında yapılan yüzde 40, 2023 Eylül ayında yapılan yüzde 15 iyileştirmelerde üyesi olduğumuz Tes-İş Sendikasının hiçbir katkısı yoktur. Başka sendikaların çabası ile oluşan iyileştirme zammını hiçbir çaba sarf etmeden aynı gün kabul ederek protokolü imzalamıştır. Maalesef ücretleriniz yılbaşında asgari ücrete gelecek zam sonrası, asgari ücret seviyesine gerileyecektir. Ayrıca bu ücret politikasızlığı dışında yaklaşık 1000 üyesi 2. skala mağduru olan Tes-İş Sendikası bu konuda da hiçbir aksiyon almamaktadır” diye konuştu .

Hiçbir şeye ses çıkarmıyorlar
İşçi aidatları ile sendikacıların lüks, işçilerin ise sefalet içinde yaşadığını söyleyen Usanmaz açıklamasına şöyle devam etti: "Bizlerden topladığı aidatlar ile yaklaşık 100.000 TL'ye yakın maaşları, lüks yaşamları, özel sağlık sigortaları ve lüks otomobillerinden vazgeçmemek için her türlü Ali Cengiz oyununu yapan sendika yöneticileri işçi hakkı aramaya gelince işveren ile arayı hiç bozmamaktadır. İSPER işçilerinin günlük 700 - 800 sayaç okuma, 50 - 60 kesme açma ve 80 üzerine bina gezerek yoğun çalışma temposunda açlık sınırında bir maaş ile çalıştırılmasına sendika ses çıkarmamaktadır. Kendi koltuklarını korumak da pek ustalaşmış olan bu sendikacılar aynı performansı ve ustalığı sözleşme masasında göstermediği gibi hepimizi sorunlarımız karşısında yüz üstü bırakmıştır.”

Sabır kalmadı
"İşçilerden köşe bucak kaçan ve yüzleşmeyen sarı sendika TES-İŞ i kınamak için buradayız” diyen işçiler, bu anlayışa karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söylediler: "Kınıyoruz! Çünkü hak verilmez alınır diye biliyorduk, ancak bizim sendikamız İBB yönetimi vermese sesini bile çıkarmayıp istemekten yoksundur. Kınıyoruz! Çünkü sarı sendikacılarımız kendi konforlarına dokunulsa kıyameti koparırlar. İşçiye gelince sağır ve dilsizi oynarlar. Bizler yeni bir sözleşme sürecine girerken Tes-İş'i uyarıyoruz bu ülkedeki tek sendika siz değilsiniz. Sabrımız kalmadı. Geçinemiyoruz. Siz üyeleri olan bizi ve ailelerimizin nafakasını umursamıyorsanız, bizler de sizin ve ailenizin bizim cebimizden sağladığınız lüks yaşantısını umursamayacağız. Bu süreci büyük bir dikkatle takip ediyoruz! İBB çalışanı enerji emekçisi arkadaşlarımıza buradan çağrıda bulunuyoruz. El ele verip bu süreci işçi lehine döndürme zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir. Biz işçilerinin en önemli talebi, ücretlerimizin yüksek enflasyon nedeniyle gün geçtikçe erimemesi için sendikamızın iyi bir sözleşme yapmasıdır. Biz emekçilere insanca yaşayabileceğimiz bir ücretin temin edilmesi ve emeğimizin karşılığının verilmesidir. Daha önce Ankara’ya Tes-İş Genel Merkezine kadar giderek bizzat genel başkana isteklerimizi, derdimizi ve şikayetimizi ileten bizler için değişen bir şey olmamıştır. Sorunlarımız her geçen gün artmaktadır. Unutmayalım ki ülkemizdeki tek sendika Tes-İş değildir!"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.