Şentop'tan Barış Atay'a saldırıya tepki

Şentop'tan Barış Atay'a saldırıya tepki
TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'ın, Kadıköy'de kimliği belirsiz kişilerce darp edilmesinin ardından Meclis Başkanı Şentop, "Fiziki saldırı tasvip edilemez. Kınıyorum." dedi.

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'ın, Kadıköy'de kimliği belirsiz kişilerce darp edilmesinin ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop da saldırıyı kınadı.

Süreçle ilgili olarak yetkililerle görüşüp bilgi aldığını belirten Şentop "Bir milletvekiline yönelik yapılan fiziki saldırı tasvip edilemez. Kınıyorum. Olayın bütün boyutlarıyla araştırılması, faillerin tespiti ve soruşturulması için gerekenler yapılmaktadır" dedi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Twitter'da yaşadığı atışmanın ardından Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, İstanbul Kadıköy'de kimliği belirsiz 5 kişilik grubun saldırısına uğramıştı. 

Soylu ile Atay arasında uzman çavuş Musa Orhan'ın ismini karıştığı tecavüz iddiasıyla ilgili atışma yaşanmıştı.

Atay, Siirt'te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er'e 'nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla tutuklanan daha sonra tahliye edilen Musa Orhan'ı kastederek, İçişleri Bakanı Soylu'ya "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın" demişti. Soylu da Atay'ın tweetine "Benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma'nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…" diyerek cevap vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.