Şentop: Ziyaretçi girişiyle ilgili sınırlamalar düşünülebilir

Şentop: Ziyaretçi girişiyle ilgili sınırlamalar düşünülebilir
TBMM Başkanı Şentop, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından Meclis'te alınacak tedbirlere ilişkin, "Grup toplantılarının kapatılması değil de belki ziyaretçi girişiyle ilgili sınırlamalar düşünülebilir" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gazetecilerin Meclis'te koronavirüse karşı alınacak tedbirlere ilişkin sorularını yanıtladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile irtibat halinde olduklarını, bununla ilgili çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Şentop, "Sağlık Bakanlığı Meclis'e önlemler konusunda bir ekip gönderecek. Bizim buradaki arkadaşlarımızla görüşecekler, ilave tedbirler almak gerekiyorsa, bunları alacağız" dedi.

'Sınırlamalar düşünülebilir'
Şentop, 'Bu noktada grup toplantılarının vatandaşlara kapatılması veya ziyaretçi giriş yasağı söz konusu olabilir mi?' şeklindeki soru üzerine, "Grup toplantılarının kapatılması değil de belki ziyaretçi girişiyle ilgili sınırlamalar düşünülebilir. Yani bunu tamamen Sağlık Bakanlığımızla görüşmemiz gerekiyor, bunu görüşeceğiz. Daha sonra da partilerimizin grup başkanlarıyla görüşeceğim, ona göre gerekli tedbirleri alacağız" diye konuştu.

Şentop, Meclis'e termal kameraların kurulup kurulmayacağına ilişkin ise, "Termal kamera da olabilir, ama o ziyaretçi girişle ilgili sınırlamalar olduğu takdirde belki ona ihtiyaç da kalmayabilir. Henüz karar vermedik" ifadelerini kullandı.

'Yurt dışından gelişler çok büyük ölçüde azaldı'
'Meclis'e heyetler geliyor, yurt dışından heyetler gidiyor. Bunu geçici durduracak mısınız?' sorusuna ise Şentop, şöyle yanıt verdi:

"Yurt dışından gelişler çok büyük ölçüde azaldı, sıfıra yakın. Giden arkadaşlarla ilgili de ben geçen gün görüştüm. Bunu en azından birkaç aylığına, bu ziyaretleri erteleme konusunda görüştük. Sanıyorum, bir iki istisna dışında milletvekillerimizin, komisyonlarımızın yurt dışı ziyaretleri de duracak."

Şentop, Meclis'te dezenfekte çalışmasının yapılıp yapılmayacağını ilişkin ise de, "Sağlık Bakanlığımız ile değerlendiriyoruz. Gerekli, ihtiyaç duyulan herhangi bir şey olursa bunları yapacağız ilave olarak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.