Sezgin Tanrıkulu'ndan Kobani davası açıklaması: 'AK Parti’nin siyasi ihtiyaçlarına göre yürütüldü'

Sezgin Tanrıkulu'ndan Kobani davası açıklaması: 'AK Parti’nin siyasi ihtiyaçlarına göre yürütüldü'
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kobani Davası'nda çıkan karara yönelik "Bu dava AKP’nin siyasi gündemine ve siyasi ihtiyaçlarına göre açılmış, başlatılmış ve yürütülmüştür" yorumunda bulundu.

Kobani olayları sonrası 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'ın ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davada sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme, sanıkların son sözlerini alıp hükmü açıklamak üzere davayı 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10.00'a erteledi.

Duruşma sonrası çıkan karara tepki gösteren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, davanın AK Parti'nin siyasi gündemine ve siyasi ihtiyaçlarına göre açıldığını söyledi. "Yargı mensuplarının yönü siyaset olmamalı" diyen Tanrıkulu, dava dosyasındaki delillerin hiçbirinin hukuka uygun olmadığını ifade ederek kararın tahliye ve beraat olması gerektiğine dikkat çekti.

Tanrıkulu sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

"Aralarında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da yer aldığı ve siyasetçilerin yargılanmasına konu olaylar 2014 yılında olmasına rağmen; dava 2020 yılında açıldı.

2018 yılında sonra bu soruşturmanın nasıl bir siyasi ortamda yazıldığını biliyoruz. Siyasetçilerin dokunulmazlıkları kaldırıldı, onlarla ilgili olarak yargılamalar bitti ve yeni bir soruşturma açılması mümkün değildi.

Yeni bir soruşturma açabilmek adına Selahattin Demirtaş için sahte belge düzenlendi.

Bu dava AKP’nin siyasi gündemine ve siyasi ihtiyaçlarına göre açılmış, başlatılmış ve yürütülmüştür; Cumhurbaşkanlığı Seçimleri, Anayasa Referandumu gibi Türkiye’de siyasal rejimin de başka türlü şekillenmesine neden olan süreçlerde gerçekleşmiştir.

Yargı mensuplarının yönü siyaset olmamalı, dava dosyasındaki delillerin hiçbiri hukuka uygun değil; hukuka uygun karar tahliye ve beraattir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.