Simide zam geldi! “Dayanamıyoruz, cezayı göze aldık!”

Simide zam geldi! “Dayanamıyoruz, cezayı göze aldık!”
Her geçen gün artan maliyetler karşısında çaresiz kaldıklarını açıklayan fırıncılar, resmi kararı beklemeden zam yaptıklarını açıkladı.

Zam furyasına bir ürün daha eklendi. Dar gelirlilerin sofralarından eksik olmayan simit artık zamlı fiyatıyla satılacak.

İşte yeni simit fiyatı!

Cumhuriyet’in haberine göre, megakent İstanbul’da simit fiyatları artıyor. Fırıncıların, artan maliyetler nedeniyle simide yüzde 20 zam yaptığı öğrenildi. Buna göre, önceden 10 TL’ye satılan simit artık 12 TL’den alıcı bulacak.

4 ayda ikinci zam!

İstanbul’da simit fiyatları en son geçtiğimiz ağustos ayında artarak 7,5 TL’den 10 TL’ye yükselmişti.

“Maliyetlere dayanamıyoruz”

Gayriresmi zam olarak adlandırılan İstanbul’daki simit fiyatı artışına sebep olarak artan maliyetleri gösteren esnaf, “Maliyetlere dayanamıyoruz, cezayı göze aldık” dedi.

Önce yüzde 33, sonra yüzde 20

İstanbul'da ağustos ayında gelen yüzde 33'lük zam ile simidin fiyatı 7.5 TL'den 10 TL'ye yükseldi. Aradan geçen üç aylık süreçte simit yüzde 20 oranında gayriresmi bir zam daha gördü.


Esnaf odasından zam açıklaması


Öte yandan İstanbul Un-İş Esnaf Odası Başkanı Şaban Özdemir’den İstanbul’da simide yapılan 2 TL’lik zamma ilişkin bir açıklama geldi. Zammın belediyelerin denetim yetkisi alanında bulunduğunu hatırlatan Özdemir, resmi zam teklifi için önce asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini ifade etti. “Maliyet hesabımızı o zaman yapar ona göre gerekli yerlere başvuruda bulunuruz diyen Özdemir, “Son iki ayda simit için böyle bir maliyet artışı olmadı” diyerek sözlerini noktaladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.