Sırada belediye seçimleri var

Sırada belediye seçimleri var
Günlerdir gözlerin, kulakların pür dikkat kesildiği siyasi partilerin genel merkezler adaylarını belirledi ve 24 Haziran seçimlerine start verdiği şu günlerde arka planda kalan diğer önemli bir konuda yerel seçimlerdir.

Günlerdir gözlerin, kulakların pür dikkat kesildiği siyasi partilerin genel merkezler adaylarını belirledi ve 24 Haziran seçimlerine start verdiği şu günlerde arka planda kalan diğer önemli bir konuda yerel seçimlerdir.
Yani adım adım yaklaştığımız 24 Haziran’dan hemen sonra asıl seçimin ve yarışın adına yerle denen belediye seçimlerinde olacağını unutmuş gibiyiz.
Ve yeni sisteme göre milletvekili olmaktan daha etkili, yetkili olacak olan belediye seçilmelerinin 24 seçimlerinin hemen akabinde beli ki de gününü beklemeden yapılabileceğini herkes hesap etmeli ve ona göre hazırlıklarını yapmalıdır derim.
Çünkü görünen köy değil belediyedir haberiniz ola.
**
Herkes Erdoğan’ı başkan yapmak için aday gösterdi.
24 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili seçimi öncesi aday adayların arasında aday belirleme derdine düşen ve bu nedenle başkanlık seçimini gündemin arkasına alan partilerin YSK’ya verdikleri listelerine baktığınızda, Erdoğan’ın başkan olması için çabaladığı açıkça orta da olan Doğu Perinçek’in yanı sıra CHP, İYİ Parti hatta HDP’nin de adeta Erdoağan’a ‘devam et, başkan sensin’ demiştirler.
Sadece muhalefet mi ki?
Tabi ki hayır...
ABD’nin İsrail üzerinden, Rusya’nın alenen, Çin’in Perinçek üzerinden ‘devam’ dediğini alenen gördüğümüz Erdoğan’da o rahatlık içinde değil mi sizce.
**
Genel merkezlere ders verecek         seçmen var mı?
Evet, partilerin tümü 24 Haziran seçimleri öncesi adaylarını belirlediler ve oy avcılığı için şimdiden yola çıktılar.
Öncelikle hayırlı olsun diyelim.
Ancak iktidar partisi dahil muhalefetin aday belirlemede ortaya koyduğu geleneksel durum ardından itirazlar da hemen başladı.
Bu itirazlar neden?
-Efendim genel merkezler bizim istediğimizi adayı koymadı, itirazımız var..
Ne yapılmalı?
Değişmeli...
Peki, YSK’ya verilmiş olan listelerin değişmesi mümkün mü?
Zor...
Peki, ne yapmalıyız?
Vallahi daha önce bir kaç kez dile getirdim, bugünkü itirazlara neden olan ortamın yaşanmaması için aday adayların başvurularını yaptıklarında ortaya konulacaktı bugünkü tavırlar.
Yani atı alan Üsküdar’ı geçti.
Peki, ne yapmalıyız?
Vallahi bana soracak olurdanız eğer bu seçimlerde istediğiniz adayınız yoksa siz de oyunuzu vermeyerek tepkiniz koyarsanız bu seçimden sonra yeni bir erken seçimlerde derslerini almış olurlar.
Yapabilecek misiniz?
Sanmıyorum..
Çünkü balık hafızalı ve ‘benim partim’ dedikçe genel merkezlerde dün yaptığı gibi bugünde aynı şeyi yapar ve kendi kafasına adaylar koyar, siz de         seçersiniz. Çünkü genel merkezlere         dere verecek bir seçmenimiz         daha yok.
Cırtık Evi...
Resmi adı İstanbullular Ardahan Derneği olan, kod adı ise Ardahan Kültür Evi olan İstanbul Esenyurt’taki Ardahan Evi’nin Ardahanlıların değil, AKP’li Necmi Kadıoğlu destekli küçük bir grubun olduğu yönündeki iddialar gün geçtikçe gerçeklik kazanması üzücü bir durum. Bir iki kişinin belediyede ihale kapmak, diğer bir kaç kişinin bir kaç siyasetçiye yaranmak, bir diğerlerinin, 
‘ben olmasam tufan’ hesapları yapmak için yarıştığı görülen sözde kültür evinin Ardahanlının yerel ağzıyla ‘cırtık atanlar evi’ olması binlerce Ardahanlının  yaşadığı Esenyurt’taki Ardahanlıları da derinden üzüp, etkilediğini görmek ve bunun önüne geçmek gerekir diye düşünüyorum.Bunun da yolu şu an başkan olan ve bize göre Ardahan toplumunda hala bir değeri olan mevcut başkanın bir an önce kongreye gidip, yönetiminde değişikliğe gitmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.