Sırrı Sakık'a göre 'Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifak' kuruldu: 'Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?'

Sırrı Sakık'a göre 'Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifak' kuruldu: 'Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?'
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sakık, EMEP, TİP ve SMF'nin seçim ittifakı kurmasını eleştirdi.

Dersim’de Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) , 31 Mart yerel seçimleri için ittifak kurduklarını açıkladı.

İttifaka tepki gösteren DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, "Daha önce kıl payı kaybettiğimiz Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifakın kurulması. Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?" dedi.

Sakık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Devletin tüm imkanlarına, gücüne, kayyum politikalarına ve yeni ittifaklara rağmen DERSİM’i ve daha bir çok yeri halkımızın desteğiyle kazanacağız! AMA Kürtler sırf devrimci dayanışma adına Gaziantep’te vekillik hakkını EMEP’e verdi. Kanımız ve canımızla kazandığımız mevzilerdir oralar. Devrimci dayanışma hukuku gereği çok zaman mücadele birliği sağlandı. Seçilir seçilmez DEM’den ayrılıp kendi yollarına devam ettiler. Şimdi de gelinen nokta daha önce kıl payı kaybettiğimiz Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifakın kurulması. Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.