Sokağa çıkma yasağı başladı|16 - 19 Mayıs Hangi illerde 4 günlük sokağa çıkma yasağı var?

Sokağa çıkma yasağı başladı|16 - 19 Mayıs Hangi illerde 4 günlük sokağa çıkma yasağı var?
Koronavirüs tedbirleri kapsamın 15 ilde başlatılan 4 günlük sokağa çıkma yasağı 00:00 itibari il başladı. Peki hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak? İşte detaylar...

Koronavirüs tedbirleri kapsmaında başlatılan 4 günlük sokağa çıkma yasağı 15 ilde bu gece 00:00' dan itibaren başladı. Sokağa çıkma yasağı 19 Mayıs saat 00:00'da sona erecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER (16 - 19 MAYIS)
İlk yasaklar 30 büyükşehir ile Zonguldak'a getirilmişti. Geçen haftaki kabine toplantısında Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'da kısıtlama sonlandırılmıştı. Bu haftaki kabine toplantısında da Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ'a giriş çıkış sınırlandırılması kaldırıldı.

Dolayısıyla 31 ilde 18 Nisan'dan beri uygulanan kısıtlamalar geçen hafta 24 ile bu hafta da 15 ile düşmüş oldu. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği iller şöyle; İstanbul, İzmir, Bursa, Manisa, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Eskişehir, Ankara, Konya, Kayseri, Samsun, Gazianetp ve Van.

İçişleri Bakanlığı'nın yaınladığı genelge şöyle:

EKMEK ÜRETİMİ YAPAN YERLER AÇIK OLACAK
Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. Yine bu günlerde tatlı satışı yapan iş yerleri ve lokanta ve restoran tarzı iş yerleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecek.

DENETİMLER SIKILIŞTIRILACAK
Açıklamada, bu gece saat 00.00'da başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde saat 23.00'a kadar açık olacak market, bakkal, kasaplarda, vatandaşların yoğunluk oluşturmamaları, sosyal mesafe ve maske takma kurallarına riayet etmeleri koronavirüs ile mücadele kapsamında son derece önemli olduğu vurgulandı. Bu kapsamda, özellikle bugün saat 15.00 ile 00.00 arasında vatandaşların yoğun olarak bulunabilecekleri yerler önceden belirlenerek, bu alanlarda sosyal mesafe ve maske takma kuralına yönelik denetimlerin sıkılaştırılacağı belirtildi. Denetimlerde, çalışma saatleri yeniden düzenlenen iş yerlerinin belirlenen saatlerde faaliyet gösterip göstermediği ve kapanış saatlerine riayet edip etmediği, market, fırın, akaryakıt istasyonu ve benzeri iş yerlerinde sosyal mesafe kuralı ile marketlerde ve AVM'lerde 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde müşteri kabulü ve dışarıda sıra bekleyen kişilerin sosyal mesafe kuralına uyup uymadığı kontrol edilecek.

KARARA UYMAYANLARA ADLİ YA DA İDARİ İŞLEM UYGULANACAK
Bakanlıktan yapılan açıklamada ayrıca, "4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması bulunan illerimizde, vatandaşlarımızın evlerinde kalarak alınan kararlara riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir. Kararlara uymayan vatandaşlarımıza, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK'nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanacaktır. Tedbirlere uyduğumuz sürece koronavirüsle mücadelemizde her gün daha iyi bir noktaya geleceğiz. Vatandaşlarımızın bu zorlu süreçte göstermiş olduğu sabır ve özveriden dolayı teşekkür ediyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.