Şoke eden iddia: Suriye'den kaçak ilaç getirilip satılıyor

Şoke eden iddia: Suriye'den kaçak ilaç getirilip satılıyor
Mardin'de bir eczanede Suriye'den kaçak getirilen ilaçların denetimsiz satıldığını ifade eden DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, "Suriye'de bulunan bir devlet ilaç fabrikasında bu ilaçlar Türkiye'ye gelip Mardin'de nasıl satılabiliyor?" dedi.

Halk TV ekranlarında yayımlanan Şule Aydın ile Kayda Geçsin programında sağlık sorunları masaya yatırıldı. Programa konuk olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy Türkiye'deki sağlık eşitsizliğinden bahsederek Suriyelilere ücretsiz olan hizmetlerin söz konusu Türk vatandaşları olduğu zaman ücretli olduğunu ifade etti.

Eczacıların Suriyelilere verilen ilaçlarla ilgili de büyük sorun olduğunu ifade eden Aksoy, "Birçok eczane Suriyelilere ilaç vermek istemiyor. Çünkü onlara verilen ilaçların ödeme planları daha uzun vadeli. Bu yüzden çok zorda kalıyorlar. Aynı zamanda onlara verilen ücretsiz ilaçların daha sonra sırada bekleyen başka vatandaşlara ücretli satıldığını da biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÖÇ MASASI" KURULUYOR

"Her yönüyle derhal düzeltilmesi gereken bir yönetim içerisindeyiz" diyen İlay Aksoy 6'lı masadan 'göç masası' kurulması yönünde kararın çıktığını ve 20 haziranda göç masasının ilk toplantısının gerçekleşeceğini belirtti.

Mardin'e yaptığı bir ziyarette girdiği bir eczane içinde Arapça yazılı ilaçların dikkatini çektiğini söyleyen Aksoy Suriyeli eczacı ile aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı;

Yanımdaki arkadaşım Arapça bildiği için iletişim kurabildik. Kutuları göstererek bunlar ne dedim. 'Bunlar ilaç' dedi. Nereden geliyor bunlar dedim. 'Suriye'den geliyor' dedi. Nasıl yani dedim?"

Suriye'den getirilen ilaçlardan iki kutu alan ve fiyatları hakkında bilgi veren Aksoy, "Bu iki ilaca ben 140 lira ödedim. Bu ilacın bir tanesi Suriye'de 7 sente satılıyor. Bu ikisinin çok önemli bir özelliği var. Bu ilaçlar Humus'ta üretilmiş. Suriye Devleti tarafındaki ilaç fabrikalarında üretilmiş.

Bizim Suriye Sezar Yasası gereği zaten Suriye'ye giriş var çıkış yok, bizim zaten Suriye Devleti ile bir ticaretimiz yok. Şimdi nasıl olabilir, Suriye'de bulunan bir devlet ilaç fabrikasında bu ilaçlar Türkiye'ye gelip Mardin'de satılabiliyor? Ayrıca nasıl oluyor Sağlık Bakanlığı dışında bu ilaçlar gelip halka satılabiliyor? Kim denetliyor, kim getiriyor, nasıl getiriyor? Bir sade vatandaş olarak dikkatimi çekti nedir diye sordum. Başka bir sürü ilaçlar merhemler vardı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.