Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan darbe girişimi açıklaması

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan darbe girişimi açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'da yaşanan darbe girişimiyle ilgili ilk kez konuştu. Çavuşoğlu, "nerede olursa olsun darbeye karşıyız" dedi.

Macaristan temasları devam eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto düzenlediği ortak basın toplantısında ilk kez Ermenistan'daki darbe girişimiyle ilgili olarak konuştu. Darbe girişimini kınadığını belirten Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: "Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbe ya da darbe girişimlerine kesinlikle karşıyız. Dolayısıyla Ermenistan’daki bu darbe girişimini de şiddetle kınıyoruz. Elbette demokrasilerde halk, vatandaş yönetimle ilgili eleştiri yapabilir, hatta istifasını isteyebilir. Bunlar doğal şeyler ama askerlerin demokrasiyle, seçimle iş başına gelmiş bir hükümete bırakın darbe yapmayı, istifa çağrısında bulunması bile kabul edilemez. O yüzden biz Ermenistan’daki bu çağrıyı şiddetle bir kere daha kınıyoruz."

"Bu tür darbe girişimleri ülkelerin istikrarını bozucu adımlardır"

Dünyanın neresinde olursa olsun darbeye karşı olduklarını bir kez daha vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, “Sadece Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkesin kalıcı olması yetmez. Bölge ülkeleriyle de ne yapabileceğimizi, 3+3 formatında konuşuyoruz ama her bir ülke içinde de istikrarın da olması önemli ve bu tür darbe girişimleri ülkelerin istikrarını bozucu adımlardır. O nedenle zaten karşıyız. Daha detaylı herhangi bir temasımız olmadı. Biz de basından takip ediyoruz. Daha detaylı bilgi elde etmeye çalışıyoruz ama Türkiye’nin bu tutumu ilkeli bir tutumdur, nerede olursa olsun darbeye karşıyız” diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.