Son dakika: Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan ilk açıklama!

Son dakika: Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan ilk açıklama!
Bu akşam yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Yaptığı yazılı açıklamada Bakan Koca, 'Kontrollü olarak normalleşme dönemi fiilen başladı' dedi.

Bu akşam yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası Twitter hesabından yazılı açıklamada bulunan Sağlık Bakan Fahrettin Koca, 'Kontrollü olarak normalleşme dönemi fiilen başladı' dedi.

Bakan Koca'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Düşük riskli illerimizde kısıtlamaların hafifletilmesi ile artacak olan sosyal hareketliliğin tedbirlerde gevşeme anlamına gelmediğini, gelmemesi gerektiğini tekraren hatırlatmakta fayda görüyoruz."

"Mutant virüslerin gittikçe daha yaygın görülmesi ve bulaştırıcılığının artması da ihtimal dahilinde."

"Umutla beklediğimiz günlere sosyal hareketliliğimiz içinde de virüsün yayılmasını engelleyerek ulaşacağız."

"Her bir ferdimiz, kırmızı, turuncu ve sarı renkleri maviye dönüştürmek ve mavide tutmak için bir an bile olsa hassasiyetini kaybetmemelidir."

"Kontrollü olarak normalleşme dönemi fiilen başladı. Bunun konforunu yaşarken tedbiri elden bırakmayalım."

"Kullandığımız inaktif aşının ülkemizi 10 bin kişiyi aşkın kişi üzerinde yapılan Faz 3 çalışma sonuçları açıklandı. Bu çalışmada PCR ile doğrulanmış Covid-19 vakaları ile aşının etkililiği yüzde 83,5 olarak hesaplanmıştır. Hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak bulunmuştur."

"Bilim kurulumuzun önerileri ile belirlediğimiz plan dahilinde aşılama süreçlerimiz yürütülmeye devam etmektedir. Aşı temin sürecine paralel olarak vatandaşlarımızın aşılanmaları programlı şekilde devam edecektir."

Risk haritası 15 günde bir yayınlanacak

Twitter hesabından paylaşımlarına devam eden Bakan Koca, Umutla beklediğimiz günlere sosyal hareketliliğimiz içinde de virüsün yayılmasını engelleyerek ulaşacağız" dedi.

Bir diğer paylaşımında ise Bakan Koca, "7 günlük vaka görülme sıklığını il bazında yayınlamaya haftalık olarak devam edeceğiz, risk haritası da 15 günde bir yayınlanacak." açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.