Son dakika: Bitlis'te şehit sayısı 11'e yükseldi

Son dakika: Bitlis'te şehit sayısı 11'e yükseldi
Bingöl'ün Tatvan kırsalında bugün düşen askeri helikopter sonucu şehit olan asker sayısı 11'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 2 olarak kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan asker sayısı 11'e yükseldi. Yaralı 2 askerin tedavileri ise sürüyor.

Bakanlıktan yapılan son açıklamaya göre yaralı askerlerden birinin daha hayatını kaybederek şehit olması üzerine şehit sayısı 11'e çıktı. Açıklamada iki yaralı askerin tedavisinin ettiği belirtilerek, "Tatvan'da meydana gelen helikopter kazasında yaralanan kahraman silah arkadaşlarımızdan 1'i daha hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 11'e yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 11 askerin şehit olduğu, 2 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir"

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz."

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere havalandıktan sonra düşen helikopterde şehit olan 11askerden birinin Elazığ'daki 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın olduğu öğrenildi.

Bakan Akar Tatvan'a gidiyor

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte bölgeye gitti.

Bakanlığın açıklamasında, "Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile askeri helikopterin Tatvan'da kaza kırıma uğramasının ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket etti" denildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.