Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı normalleşme genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı normalleşme genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugünkü Kabine toplantısı sonrası açıklanan kademeli normalleşme ile ilgili kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yarından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında normal düzen ve mesai saatlerinde çalışılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılan Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek bir süredir geçilmesi planlanan 'kademeli normalleşme' sürecinin detaylarını açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı detaylara göre Türkiye'deki 81 il 4 risk grubuna ayrılırken, her risk grubuna özgü önlemler kaldırılabilecek, gevşetilecek, geri getirilecek ya da ek tedbirler konulabilecek.

Yarın itibariyle okullarda da yüz yüze eğitimin başlayacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Covid- 19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler' başlıklı genelge imzalayarak Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre; yarından itibaren kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarına başlayacak. Gerektiğinde ise illerde valilerce farklı mesai saatleri belirlenebilecek. Ancak çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan, yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç, 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunanların idari izinli sayılacağı genelgede belirtilirken, idari izinli sayılanların bu sürede mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacak. Bu personeller, amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıkları anda görevlerine dönecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 'normal düzen'

Yarın kamu kurum ve kuruluşlarında başlayacak 'normal düzen' kapsamında maske kullanımı; yemekhaneler, servisler, sosyal alanlar ve çalışma mekanlarında sosyal mesafe kurallarına uyumu ile bu mahallerle kamuda kullanılan araçların dezenfekte edilmesi gibi gerekli tedbirler alınacak.

Yayınlanan genelgeyle birlikte, 26 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan 'Covid- 19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler' başlıklı kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışma yöntemlerinin uygulanmasına ilişkin genelge ise yarından itibaren yürürlükten kalkmış olacak.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.