Son dakika: Emekli amirallere sorguda şu 3 soru sorulacak

Son dakika: Emekli amirallere sorguda şu 3 soru sorulacak
Montrö bildirisi yayınlayan 104 emekli amirale yönelik 'Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan amirallere sorulacak 3 soruya ulaşıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca TCK'nın 316/1 maddesi kapsamında 'Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulacak emekli amirallere sorulacak sorulara DHA ulaştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak ifadelerine başvurulan 14 emekli amiralin dışında kalan 90 kişinin de önümüzdeki günlerde ifadelerinin alınacağı belirtilirken, amirallere; bildirinin hazırlanma sürecinden, yayınlanan son içeriğinden, yayınlanacağı tarih ve saatten haberdar olup, olmadıklarının sorulacağı öğrenildi.

Şu ana kadar bildiriye imza atan emekli amirallerden Ergun Mengi, Atilla Kezek, Ankara'da; Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç ve Türker Ertürk, İstanbul'da; Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal ise Kocaeli'de bu sabah gözaltına alındı. Emekli amiraller Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'ın ise 3 gün içinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etmelerinin tebliğ edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.