Son dakika: Erdoğan ile Macron arasında gerilim sonrası ilk görüşme

Son dakika: Erdoğan ile Macron arasında gerilim sonrası ilk görüşme
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bir açıklama yayınlayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Türkiye-Fransa ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Uzun bir aranın ardından gerçekleşen ikili temasta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'un şahsında Fransız halkını selamladığını ve Fransa'nın koronavirüsle mücadelesini yakından takip ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkem ve milletim adına salgında hayatını kaybeden Fransa vatandaşları için taziyelerimi sunuyorum" dedi.

Koronavirüs aşılama sürecinin de yoğun bir şekilde sürdüğünü, şimdiye kadar 10 milyonun vatandaşın aşılandığını ve kontrollü normalleşme adımlarının yürürlüğe sokulmaya başlandığını anımsatan Erdoğan, Türkiye-Fransa ikili ilişkilerine de değindi. Bu kapsamda bu sene Ankara Anlaşması'nın 100'üncü yılı olduğuna değinen Erdoğan, Türkiye- Fransa ilişkilerinde liderler arasında tesis edilen diyaloğun her zaman büyük rolü olduğunu ifade etti. Birinci Fransuva ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından mektup teatisiyle temelleri atılan bu dostluk ilişkisinin pek çok badireden başarıyla geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Fransa iş birliğinin çok ciddi bir potansiyeli olduğuna inandığını aktardı.

Erdoğan, "İki güçlü NATO müttefiki olarak Avrupa'dan Kafkaslara, Orta Doğu'ya ve Afrika'ya uzanan geniş coğrafyada güvenlik, istikrar ve barış çabalarına önemli katkılar sağlayabiliriz. Ülkelerimizi, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tehdit eden terör örgütleriyle mücadelede de ortaklaşa atabileceğimiz adımlar var. Tüm bu hususlarda Türkiye ve Fransa'nın dayanışma içinde hareket etmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.