Sözcü TV, 'Fatih Portakal kovuldu' iddialarını hakaret saydı

Sözcü TV, 'Fatih Portakal kovuldu' iddialarını hakaret saydı
Gazeteci Fatih Portakal'ın yeni yayın döneminde olup olmayacağını kendisinin de bilmediği söylemleri yeni iddialara yol açtı. Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek, konuya açıklık getirdi.

EMİNE KAŞIKCI- Sözcü TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, ana haber bülteninde Yunanistan’daki seçim haberinin VTR’sinin ardından haberdeki ‘dış ses’i beğenmediğini söylemiş ve "Bu dış sesçi için de sizden özür diliyorum.” demişti.

Portakal'ın bu söylemleri kısa sürede gündem olmuş ve eleştirilerin hedefi haline getirmişti.

Portakal, dün canlı yayında 'Sezon finali' altında Sözcü TV'ye veda ettiğini duyursa da sonrası için geleceğini belirsiz bırakmıştı.

Zaman zaman insanları kızdırdığını ve kendisi yüzünden kırılabildiklerini söyleyen Portakal, kötü niyetle yapmadığını vicdanen rahat olduğunu söylemiş ve "Dilimin kemiği bazen olmuyor, onun da farkındayım ben. Kimseyi üzmek, kırmak için, kimseyi yerden yere vurmak için bir çaba içerisinde olmuyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Sözcü TV'den açıklama

Söz konusu 'Fatih Portakal kovuldu' iddialarının gündemde yer edinmesinin ardından Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek'ten açıklama geldi.

İddialara sert tepki gösteren Delek, taraflar için bu ifadeleri hakaret saydı.

Medyada yer edinen haberler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren Delek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Bilgi sahibi olmadan fikir üreten değersiz medya analizcileri yüzünden zorunlu açıklama: @fatihportakal ile ilk gün anlaştığımız üzere, Temmuz ve Ağustos aylarında tatile çıktı. (yıllardır yaptığı gibi) Birbirimize söz verdik yeni dönemi tatilden sonra konuşacağız. 'Fatih Portakal kovuldu' gibi ne Sözcü ailesine, ne bana ne de @fatihportakal‘a yakışmayan, taraflar için hakaret sayılacak bu ifade nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldım. Habercilere de bir not: Hakkımda, ilgi ve bilgi alanımla ilgili yazarken bir arayıp sorun. Zor değil!"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum