SSGEOS hesabı kime ait? "Deprem Kahini" Frank Hoogerbeets kimdir?

SSGEOS hesabı kime ait? "Deprem Kahini" Frank Hoogerbeets kimdir?
Sismik aktiviteleri inceleyen SSGEOS, Tokat'taki meydana gelen depremde saatler öncesinde uyarıda bulunduğunu ortaya çıkması üzerine yeniden gündeme geldi. Peki SSGEOS hesabı kime ait? “Deprem kâhini” olarak tanınan Frank Hoogerbeets kimdir? İşte detaylar

Tokat dün gece 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki depremin ardından bugün de Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6, saat 21.43'te 4 büyüklüğünde, saat 22.31'de 4,4 büyüklüğünde ve saat 00.09'da 4,1 büyüklüğünde dört depremin meydana geldi.

Tokat'ta meydana gelen deprem, Çorum, Ordu, Samsun, Amasya, Yozgat, Ankara, Kırşehir, Kayseri, Sivas ve Nevşehir'de de hissedildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada da can kaybının bulunmadığı ancak 2 konut, 5 ahır ve 2 minarenin hasar aldığı bildirildi. Öte yandan depremin hissedildiği diğer bir Yozgat'ta da 2 katlı bir bina yıkıldığı ve 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana geldiği açıklandı.

Saatler öncesinden uyardı

Tokat'ta yaşanan peş peşe depremlerin ardından sismik aktiviteleri inceleyen SSGEOS hesabından saatler öncesinde Türkiye'ye ilişkin yapılan deprem paylaşımı dikkat çekti. Yapılan paylaşımda "Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir" ifadeleri kullandı.

SSGEOS hesabı kime ait?

Sismik tahminleriyle tanınan Hollanda merkezli bir kuruluş olan Güneş Sistemi Geometri Araştırması (SSGEOS) hesabı kendini “Deprem kâhini” olarak duyuran Hollandalı Frank Hoogerbeets'ın liderliğini yaptığı bir grup araştırmacıya ait. Hoogerbeets, Güneş Sistemi Geometri Araştırması'nın (SSGS) kurucusudur.

Özellikle Frank Hoogerbeets 6 Şubat'taki yıkıcı depremleri önceden tahmin ettiği iddiasıyla geniş ilgi odağı haline gelmişti.

Hoogerbeets, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin meydana gelmesinden 3 gün önde 3 Şubat'ta yaptığı paylaşımda “Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye Lübnan) 7.5 deprem olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Frank Hoogerbeets kimdir?

Frank Hoogerbeets, Güneş Sistemi Geometri Araştırması'nda (SSGS) Hollandalı bir araştırmacıdır. Sismik aktivite ile göksel hizalanmalar arasındaki bağlantı, özellikle de gezegenlerin Güneş ve Ay ile hizalanması hakkındaki teorileriyle tanınır.

Frank Hoogerbeets ve kuruluşu SSGEOS, depremlerin bir dereceye kadar tahmin edilebileceğine inanırken, çoğu bilimsel topluluk, doğru bir tahminin imkansız olduğuna inanıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.